Planidoo maakt organiseren eenvoudig.
Wat is Planidoo? Ik doe mee
Planidoo - home
Afgelopen

Sutari (Polen) | Les Divas Dugazon (Be)

Twee jonge, vrouwelijke trio’s met polyfone stemmendie tussen traditie en vernieuwing bewegen en beiden een nieuw albumvoorstellen, dat is de rode draad van deze avond met twee groepen dievoorbestemd lijken om elkaars pad te kruisen. Maak u op voor een dubbele portieverfijnde girlpower.

Na een fel gesmaaktepassage in 2016, komen de drie Divas Dugazon terug om hunnieuwe EP ‘Rossignol’ voor te stellen. Het repertoire van het populaireBrusselse a capella trio is even kosmopolitisch als onze hoofdstad en put uitverschillende genres en tradities: van klezmerklanken tot samba- en cumbia ritmes,gypsy polyfonie en hedendaagse muziek. Het trio nodigt je uit voor eenkrachtige en poëtische ervaring waarin een pulserende hartslag, een mysterieuzewind die aan komt waaien, vreemde talen die in je oren fluisteren en hethuilende lied van de wolf de ingrediënten zijn. Te beluisteren met je ogen toe,maar ook het kijken meer dan waard.

Sutari speelde zijn eerste buitenlandse optreden bij Muziekpublique, maartoerde ondertussen al de halve aardbol rond. De drie Poolse muzikantes kerenterug met een tweede album ‘Thistles’ in de achterzak. Hun eerste albumomschreven ze als “a kitchen avant-guard of three female voices and everydayinstruments”, met de liederen van hun grootmoeders begeleid op percussie uit dekeuken zoals een mixer, een rasp of druppelend water. Hun nieuwe album heefthet rijke kleurenpalet, maar ook het wilde, pittige met de distel gemeen. Naastpercussie -al dan niet uit de keuken-, viool en basetla (tussen cello encontrabas), voegen ze de Litouwse kankles aan hun instrumentarium toe. Hetnieuwe album bevat melodieën uit de regio’s van Kujawy, Wielkopolska enMazowsze en poëtische composities die een sprookjesachtige sfeer oproepen.

Uitgelichte projecten

Alle projecten

Met Planidoo organiseer je heel gemakkelijk zelf een super leuk event.