Planidoo maakt organiseren eenvoudig.
Wat is Planidoo? Ik doe mee
Planidoo - home
Afgelopen

Lassus Grand Cru - Zefiro Torna & Stefaan Degand

De meesterlijke renaissancecomponist Orlandus Lassus beoefende alle eigentijdse genres uit de 16de-eeuwse muziekkunst met even groot gemak en luciditeit. Naast het schrijven
van grootse geestelijke werken, legde hij zich ook toe op populaire genres. Zijn Franse chansons bespelen alle snaren van het gemoed: nu eens op poëzie van de Pléiadedichters, dan weer scabreus, platvloers of zelfs expliciet erotisch. De Italiaanse villanellen en nonsensicale moreschen zijn geestige dansante werkjes die er als zoete broodjes ingaan. Ook de Duitse täpfrige drinkliederen, in hun teksten refererend aan rijkelijk vloeiende wijn en bier, mogen niet ontbreken.

Het programma vormt een perfect huwelijk met een uitgelezen selectie aan wijnen die tijdens de voorstelling geproefd kunnen worden. Deze worden met zorg uitgekozen door een wijnadviseur, vertrekkende vanuit de Europese streken waar Lassus vertoefde en de karakteristieke eigenschappen van de liederen. Countertenor en gediplomeerd wijnkenner Steve Dugardin en acteur Stefaan Degand vermaken het publiek met exquise fait-divers.

Prijs is inclusief wijndegustatie. Indien u geen wijnen wenst, dan dient u contact op te nemen met de Velinx.

Uitgelichte projecten

Alle projecten

Met Planidoo organiseer je heel gemakkelijk zelf een super leuk event.