Planidoo maakt organiseren eenvoudig.
Wat is Planidoo? Ik doe mee
Planidoo - home
Afgelopen

Aperitiefconcert Soetkin Baptist & Eddy Peremans

Soetkin Baptist en Eddy Peremans volgen een eigenzinnige route doorheen zes eeuwen muziek. Van Dowland tot Schubert, van Brahms tot Bob Dylan, Linda Rondstad, The Beatles en eigen composities.De covers worden afgegooid, een nieuw jasje wordt aangemeten. Ze klinken fris, uitdagend en tezelfdertijd puur, dankzij het rijmen van de karakteristieke klankkleur van de Godingitaar en Soetkins welluidende stem. Twee naakte zielen dansen in de ochtendgloed en zoeken onrust in de nacht. Onbewogen blijven is een zonde in de nevels van hun lied. Dou Dès – oude lente, een nieuw geluid.

Soetkin Baptist (mezzosopraan) studeerde aan het Lemmensinstituut in Leuven en behaalde haar meestergraad zang met grote onderscheiding. Tijdens haar opleiding bouwde ze aan een bijzonder repertoire, intens gecoacht door Kristel Kessels en Hans Mannes (docenten kamermuziek) en ze is ondertussen heel actief in de professionele muziekwereld. Gedurende vijf jaar (2004-2009) was zij de hoofdzangeres van Ishtar. Op dit moment zingt zij in het ensemble Encantar, het ensemble Psallentes en het project Chansons sans Paroles van Wouter Vandenabeele. Ze vormt een duo met Anne Van den Bossche (piano) en brengt een ode aan het Franse chanson met het ensemble Polygone (Soetkin made in France). Verder vormt zij ook een duo met gitarist Bert Candries, een trio met Bert Candries & Leo Caerts en een duo met Eddy Peremans (gitaar) genaamd Dou Dès. Sinds april 2012 werkt Soektin als gastmuzikante mee aan ‘Drumming’ van Anne Teresa De Keersmaekers’ Rosas.

Eddy Peremans (gitaar) is geboren te Edingen in 1956. Na de regeringsmedaille, behaald te Anderlecht, werd hij laureaat van de toenmalige Pro-Civitatewedstrijd te Leuven. Hij volgde in 1977 en 1975 masterclasses bij Oscar Ghiglia te Siëna (Italië) en behaalde na eerste prijzen notenleer, kamermuziek en harmonie het hoger diploma (Solistendiploma) aan het KMC te Gent in 1980. Peremans is medeoprichter van het gitaartrio Trio18 (1985) waarmee na talloze concerten en tournees in binnen- en buitenland twee cd’s werden opgenomen: ‘Three Guitars’ en ‘The 5th Season’. Hij is sinds 1991 ook vaste gitarist bij Jan De Wilde (Vlaamse singer-songwriter). Verder componeerde hij kindermusicals waaronder ‘Duet met valse noten’ (Bart Moeyaert), ‘Oliver Twist’ (naar Charles Dickens), ‘Wonderlijke Nachten’ (naar Godfried Bomans) en ‘Alice in Wonderland’. In 1999 verscheen het album ‘Pyromaan’, zijn debuut als singer-songwriter met de groep Per&Mans (Eddy Thuriot, Philippe Thuriot en Mario Vermandel). In 2005 werd de cd met eigen songs ‘Stilleven’ op de markt gebracht (Peremans-en-Roose) en in 2008 met KOKhER een derde album ‘Vier Maten’.

Uitgelichte projecten

Alle projecten

Met Planidoo organiseer je heel gemakkelijk zelf een super leuk event.