Planidoo maakt organiseren eenvoudig.
Wat is Planidoo? Ik doe mee
Planidoo - home
Afgelopen

Lucy & The Birds

Met ‘Stories In Between’ komt Lucyand The Birds door de grote deur binnen. De band rond singer-songwriter ElkeBruyneel kwam twee jaar geleden al zacht en met veel goesting aan de deurkloppen met de fel gesmaakte EP ‘Lucy and The Birds’. Anno 2016 laat ‘StoriesIn Between’ een volwassener, rijker, meer gelaagd en – vooral – eigen geluidhoren. ‘Stories In Between’ is het eigenlijke debuut van een singer-songwriterdie op de eerste EP nog haar stem – én een publiek – zocht, en nu voorgoed haarplek opeist tussen tussen België’s grote vrouwenstemmen. De plaat laveert mooitussen pop-jazz met een triphop-feel en haakt zich hier en daar lekker vast instevige poprock, gekruid met een vleugje percussief experiment.

Qua thematiek sluit ‘Stories InBetween’ bij Bruyneels vorige songs. Ze samplet uit het rijke leven vanalledag, met vooral de liefde als dankbare bron.

“Ik heb tijdens het schrijven vandeze songs geput uit momenten uit mijn eigen leven en uit verhalen die ikrondom mij hoor. ‘Stories In Between’ is geen autobiografische plaat of eenconceptalbum over een voorbije liefde en het vinden van een nieuwe vlam, maareen verzameling songs waardoor doorgaans één thema waart. De liefde is altijdeen dankbare muze. De titel van de plaat refereert verder aan wat er intussenzoal gebeurd is. Ik ben volwassener geworden – ik ben zowaar eenthirtysomething -, heb wat kunnen proeven van het leven en van hoogtes enlaagtes. ‘Stories In Between’ verwijst daar naar.”

Ook voor ‘Stories In Between’ wistBruyneel zich omringd door een schare klasbakken. Steven Cassiers en ToniVitacolonna (drums), Bart Van Caenegem (piano), Steven Van Loy (bas), MaartenFlamand (gitaar), Nina Babet en Chantal Kashala (backings) en Milo Meskens(zang). Opmerkelijk is de plaats die de drums krijgen.

“Ik schrijf de songs eerst aan depiano”, aldus Bruyneel, “Ik trek daarna naar het repetitiehok en beland achterafin de studio met een duidelijk beeld van waar de song heen moet. Ik heb Stevenaan boord gehaald, omdat ik hem ken van zijn drumwerk bij Dans Dans en DezMona. Ik vind zijn benadering van de drums een grote inspiratie. En hij wistmijn ideeën altijd meteen te vertalen naar een fijne groove. Ik ben nogal fanvan drummers.”

Voor de productie klopte Bruyneel aanbij Jan Chantrain. Chantrain tekende al verantwoordelijk voor de productie vande EP en bleek ook de geknipte producer voor ‘Stories In Between’. Hij voorzagde songs van rijke arrangementen, bracht dynamiek en voorzag de plaat van eenconsistente sound.

“Jan heeft echt wel zijn stempelgedrukt op dit album. Hij wist altijd perfect waar het heen moest en wat mijnsongs nodig hadden. Hij verstaat de kunst om een gevoel te vertalen naar eensound. Het was hij die voorstelde om van ‘Closer’ een duet te maken. Ik wasmeteen gewonnen voor dat idee, al was het toch even zoeken naar de juistemannenstem. Het resultaat is precies wat ik wou. En de samenwerking met MiloMeskens was top.”

Uitgelichte projecten

Alle projecten

Met Planidoo organiseer je heel gemakkelijk zelf een super leuk event.