Planidoo maakt organiseren eenvoudig.
Wat is Planidoo? Ik doe mee
Planidoo - home
Afgelopen

Carla Pires

AMÁLIA ACHTERNA

In de huid kruipen van Amália Rodrigues, veel fadista’s zouden er hun ziel voor geven. Carla Pires speelde het klaar, figuurlijk dan toch. Vier jaar lang vertolkte ze haar boegbeeld in de grootste musical die Portugal ooit voortbracht.

Nu staat ze als zichzelf op het podium: één brok intensiteit die de traditie herinterpreteert en zo stilaan ook zelf een plaats in de fadogeschiedenis verovert.

WIE IS PIRES?

Een heldere altstem, subtiel inlevingsvermogen en een talent om net dat nummer te kiezen dat geen nekhaartje onberoerd laat, daar staat Pires voor gekend. Na haar avontuur als Amália brak ze in 2005 internationaal door met haar album Ilha do meu fado (Ocarina Records), een selectie van liedjes die de fado significant beïnvloedden. Sindsdien waait ze als een frisse bries door het genre.

Ook in de Handelsbeurs wijst haar neus met haar uitstekend begeleidingstrio van Portugese gitaar, klassieke gitaar en akoestische bas richting vernieuwing. Maar de liederen blijven vervuld van weemoed en smart; de ziel van Amália is nooit veraf.

Uitgelichte projecten

Alle projecten

Met Planidoo organiseer je heel gemakkelijk zelf een super leuk event.