Planidoo maakt organiseren eenvoudig.
Wat is Planidoo? Ik doe mee
Planidoo - home
Afgelopen

Lula Pena

Lula neemt maar zeer zelden op: er was 12 jaar tussen haar eerste CD Phados en haar tweede Troubadour. Dat was 6 jaar geleden .... maar in het voorjaar 2016 brengt Lula Pena bij het befaamde Brusselse label Crammed haar derde, veel belovende CD Archivo Pittoresco uit. The Financial Times beschouwt haar nu al als te volgen wereldmuziekartieste van 2016.

Lula Pena heeft alleen haar gitaar en gedichten nodig om je met haar aparte, bijna kwetsbare stem met een diepe sonoriteit mee te voeren in haar verhalen. Als een echte kosmopoliet drinkt ze uit de bronnen van fado, morna, bossa nova, tango en chanson om haar gevoeligheid te laten resoneren. Wars van snelheid neemt ze haar eigen tijd en ruimte.

Lula Pena vertolkt Portugese zang in zijn meest pure vorm. Een stem die zacht in de diepte rondscharrelt, met daar bovenuit de heldere klanken van haar gitaar. Terwijl de dichtregels kalm, bijna aarzelend uit haar ziel opstijgen, sporen de snaren haar aan tot enige haast. Ze laat horen dat het Portugese lied veel meer kan zijn dan fado. Eigenzinnig verkent ze de mogelijkheden van die elementaire combinatie van gitaar en zang. Ze fluistert, ze hijgt, ze laat haar stem rillen en beven. Haar nummers bestaan niet uit een simpele opeenvolging van couplet en refrein, het zijn omzwervingen. Ze neemt haar tijd, belandt op plekken waar niemand anders komt. Op een uitgesproken rustige manier sensationeel.

Uitgelichte projecten

Alle projecten

Met Planidoo organiseer je heel gemakkelijk zelf een super leuk event.