Planidoo maakt organiseren eenvoudig.
Wat is Planidoo? Ik doe mee
Planidoo - home
Afgelopen

Lezing ‘Entender el Flamenco’.

Op 23 april geeft Saïdjah tussen 10u30-13u een lezing ‘Entender el Flamenco’.

De lezing ‘Entender el Flamenco’ is bedoeld voor wie graag naar Flamenco-voorstellingen gaat kijken. Met audio en visuele voorbeelden worden de traditionele structuur van de zang, gitaar en dans (cante, toque y baile) uitgelegd. Saïdjah zal de communicatie tussen de verschillende artiesten uitleggen. En een antwoord op jullie vragen geven: Hoeveel improvisatie is er mogelijk? Wie volgt wie? Op deze manier kan men bewuster van Flamenco genieten en zal men de choreo’s in de lessen beter begrijpen. En zal de deur naar improviseren kunnen opengaan.

De lezing wordt gegeven door Saïdjah “La Zambra” Galo. Ze schreef samen met Huub Billiet Adriaansen het boek 'Flamenco, handleiding voor dansers en liefhebbers''.

Saïdjah is geboren in een muzikale familie, haar moeder is deflamencodanseres Geneviève Galo. Als 5-jarige volgde ze haar eerste lessen bij de flamencodanseres Torre Montijo en in haar kindertijd kreeg Saïdjah de basis van flamenco mee van haar moeder, die haar eigen dansschool heeft in Bergamo. Tussen haar 16 en 20 volgde ze 'master-classes' in Noord-Italië en België bij de grote namen uit de flamencowereld. Na haar middelbare studies vertrok Saïdjah naar Sevilla om haar passie uit te diepen. Ze studeerde aan deflamenco-academie “La Fundación Cristina Heeren de Arte Flamenco” In de zomer 2007 is ze daar met glans afgestudeerd.

Uitgelichte projecten

Alle projecten

Met Planidoo organiseer je heel gemakkelijk zelf een super leuk event.