Planidoo maakt organiseren eenvoudig.
Wat is Planidoo? Ik doe mee
Planidoo - home
Afgelopen

Viooltreffen

In het kader van De Week van de Folk organiseert het Brabants Centrum voor Muziektradities (BCM) – Kampenhout, op zondag 14 mei 2017 een treffen voor violisten die hun volksmuziekrepertoire willen uitbreiden.Deze samenkomst is niet alleen bedoeld voor folkmuzikanten, ook violisten die les geven aan een muziekschool zijn welkom. Het aangeboden repertoire omvat heel wat bruikbaar materiaal om eigen projecten te ontwikkelen.Dit project wordt geleid door Hubert Boone, die al een halve eeuw onderzoek verricht over het muzikaal erfgoed van onze gewesten, met als resultaat een tiental boeiende publicaties. Het programma van deze samenkomst omvat Walsen en Mazurka’s uit Midden-Brabant, het Hageland en de Zuiderkempen. De meeste van deze nummers werden oorspronkelijk genoteerd voor blaasinstrumenten, maar Boone heeft ze netjes uitgeschreven in een vlot speelbare viooltoon. Na de voorstelling krijgen de deelnemers de partituren ter beschikking; ze kunnen ze dan ook vrij gebruiken voor eigen initiatieven. Voor zijn vioolinterpretatie liet Boone zich vooral inspireren door zijn streekgenoot Jean Smout uit Veltem (1914-2012), een van de laatste dorpsviolisten van ons land. Ook de begeleidende functie van de viool in orkestverband komt aan bod, met voorbeelden genoteerd door violist Petrus Cerneels uit Hulshout (Zuider-Kempen) op het einde van de 19de eeuw.

Deze samenkomst gaat door op zondag 14 mei (2017) van 15u tot 19u, in De Cultuurberg in Berg (Bergstraat 15), deelgemeente van Kampenhout.
De deelname is gratis, maar verplicht te melden voor eind februari aan Hubert Boone (hubertboone@hotmail.com – tel. 016/65.65.85) of aan Gerry Croon, Departementshoofd culturele zaken (bcm@kampenhout.be)

De Cultuurberg is bereikbaar met De Lijn: nr. 270 Brussel-Haacht, en nr. 660 Zaventem-Haacht (opgelet zondagdienst). De halte Oud-Station op de Haachtse steenweg in Berg bevindt zich op vijf minuutjes stappen van de lokalen.


Uitgelichte projecten

Alle projecten

Met Planidoo organiseer je heel gemakkelijk zelf een super leuk event.