Planidoo maakt organiseren eenvoudig.
Wat is Planidoo? Ik doe mee
Planidoo - home
Afgelopen

Arches, An Pierlé

Passioneel en sensueel, krachtig en ontroerend en verrassend aanstekelijk. Kort samengevat waar An Pierlé met haar nieuwe album Arches voor staat, een verzameling songs gebouwd rond kerkorgel, drumcomputer en hemelse harmonieën. Odegand 2012. An Pierlé blaast in het kader van haar toenmalige Stadscomponistenschap het stof uit de pijpen van het orgel in de Sint-Jacobskerk. De ideeën beginnen te borrelen. De songs voor het tweelijk ‘Strange Days / Strange Ways’ zijn dan al klaar en het orgel-idee moet nog rijpen. Een tournee langs kerken eind 2013 is een logische eerste stap.
Tijdens die tournee werkt An aan de soundtrack van Jaco Van Dormael’s ‘Le Tout Nouveau Testament’ (onlangs nog goed voor een ‘Magritte du Cinema’ award voor Beste Soundtrack) en maakt ze samen met cineaste Nathalie Teirlinck de bekroonde kindervoorstelling ‘Slumberland’.

Maar het orgel laat haar niet los... 

Het resultaat heet Arches, een verzameling songs gebouwd rond kerkorgel, drumcomputer en hemelse harmonieën. Het album, als vanouds in een productie van Koen Gisen, legt vlotjes een brug tussen atmosferische anachronistische ambient met hints naar de renaissance en avant-garde en 80’s pop. Passioneel en sensueel, krachtig en ontroerend en verrassend aanstekelijk.

Live wordt ze bijgestaan door zangeressen en toetsenistes Loesje Maieu en Kaat Hellings, de klassiek geschoolde organist Karel De Wilde die haar stem met kennis van de authentieke klassieke orgelmuziek ondersteunt en vaste begeleider en producer Koen Gisen op gitaar, percussie en basklarinet.

Uitgelichte projecten

Alle projecten

Met Planidoo organiseer je heel gemakkelijk zelf een super leuk event.