Planidoo maakt organiseren eenvoudig.
Wat is Planidoo? Ik doe mee
Planidoo - home
Afgelopen

Kel Assouf - Tikounen Tour

Kel Assouf betekent zowel ‘zoon van de woestijn’ als ‘zoon van het oneindige’ en ‘zoon van de eenzaamheid’. Vanuit deze betekenissen ontstond enkele jaren geleden in Brussel de groep Kel Assouf rond de Nigerese zanger-gitarist Aboubacar Anana Harouna. Hij liet zich in zijn muziek inspireren door de culturele diversiteit van de stad, zijn eigen Touareg-cultuur en reggae, afrobeat, funk en zelfs een vleugje latin.

In het voorjaar van 2016 bracht de band het tweede album Tikounen uit. Vertaald uit het Tamasheq betekent Tikounen verbazing, zelfs verbijstering. Daarmee geeft Kel Assouf uiting aan een gevoel van onmacht bij het zien van alle geweld en onrechtvaardigheid in de wereld. In Tikounen hebben de afrobeat- en reggae-invloeden uit de vorige plaat Tin Hanane plaatsgemaakt voor een stevige dosis rockgitaren, een sound die deels op rekening komt van de Tunesische producer Sofyann Ben Youssef. Tikounen telt twaalf nieuwe songs, die traditiegetrouw steunen op monotone, bluesy luiten, hitsige percussie en veel harmonie. Tikounen klinkt rauw, modern, passioneel en wild!

Kom en geniet van deze prachtige woestijnblues, die u meeneemt in een muzikale trance en een zalige glimlach om uw lippen tovert.

Het concert wordt vooraf gegaan door de film Timbuktu om 19 uur. Deze film is gratis bij aankoop van een concertticket.

Alle info en reservatie: www.ccmaasmechelen.be

Uitgelichte projecten

Alle projecten

Met Planidoo organiseer je heel gemakkelijk zelf een super leuk event.