Planidoo maakt organiseren eenvoudig.
Wat is Planidoo? Ik doe mee
Planidoo - home
Afgelopen

Muzikale wandeling door Zichem & de Demerbroeken

In 2011 maakten Lennaert Maes en Andries Boone de cd ‘soundtrack van de Demerbroeken’. Het mystieke natuurgebied en de verhalen van Ernest Claes inspireerden hen en gasten als Jan De Wilde, Annelies Brosens (Laïs) en Guy Swinnen tot een cd met bijhorende tournee die in de Vlaamse pers heel wat positieve kritieken kreeg.

 “Maes en Boone zijn met verve geslaagd in hun opzet.” **** -Cutting Edge“Warm aanbevolen!” **** -altcountry.com“Heerlijk verhalend luisteralbum, met knappe teksten en boeiende instrumentale passages.” -Rootstime.be“Eigentijdse folk waarin de vele gasten (Jan De Wilde, Guy Swinnen, …) goed gedijen.” *** -De Standaard

Lennaert en Andries nemen je nu mee op een muzikaal-literaire wandeling door Zichem en de Demerbroeken. 

De wandeling zelf is ongeveer 5 km lang, vertrekt aan het station van Zichem en gaat langs de Maagdentoren, de markt en kerk van Zichem via de oude watermolen tot bij het geboortehuis van Ernest Claes. Van daaruit gaat het een stukje de natuur in, en voelen we figuren als Kludde en Wannes Raps weer tot leven komen in hun natuurlijke biotoop, om via de Hulpe en de Demer weer bij het station van Zichem te belanden.

Tijdens de wandeling houden we een achttal stops, waar Lennaert en Andries de songs uit het album vertolken en stukjes voorlezen uit de novelles van Claes. In het midden van de wandeling, in de tuin van het geboortehuis van Ernest Claes en het Natuurpunt Bezoekerscentrum, verpozen we kort met een passend streekbier. 

Proef voor op Youtube

Uitgelichte projecten

Alle projecten

Met Planidoo organiseer je heel gemakkelijk zelf een super leuk event.