Planidoo maakt organiseren eenvoudig.
Wat is Planidoo? Ik doe mee
Planidoo - home

Sociale Media

Inhoudsopgave

  social media.png

  Photo by mkhmarketing under CC 2.0 License

  Sociale Media of Social Media is een verzamelnaam voor internet applicaties (online platformen) waar gebruikers zelf voor de inhoud zorgen (User Generated Content). Het hoofdkenmerk is dan ook de interactie en dialoog tussen de gebruikers zonder of met zeer weinig tussenkomst van een professionele redactie. Onder de verzamelnaam Social Media vallen o.a. blogs (WordPress, Tumbl'r, Bloggen, Seniorennet), videosites (YouTube, Vimeo), op samenwerking gebaseerde projecten (Wikipedia, Squidoo, Wikia en sociale netwerken (Facebook, Twitter, Google+).

  Ben je niet echt thuis in deze sociale online wereld? Dan geven we je graag een overzicht mee van de meest gebruikte sociale media, waarvoor je het kan gebruiken om je activiteit te promoten en hoe ze onderling verschillen van elkaar.

  Facebook

  Met 1,1 miljard bezoekers per maand, het sociale mediakanaal bij uitstek! Je kan een pagina aanmaken voor je activiteit als je over een persoonlijk profiel beschikt. Facebook kan je vooral gebruiken om een netwerk op te bouwen vanuit de vriendenkring op Facebook die je al hebt. Het nieuws over je activiteit zal zich vooral via hen verspreiden, meestal ook naar de vrienden van jouw vrienden. Met meer dan 6 miljoen gebruikers in België kan je meer dan de helft van alle mensen via Facebook bereiken maar vergeet niet dat enkel Facebook gebruikers je Facebook pagina kunnen zien. Inzetten op alleen Facebook om je evenement te promoten is dan ook geen goed idee want je mist nog steeds mensen. Maak daarom ook altijd een website aan voor je evenement, gratis én in 5 minuten op Planidoo.

  Meer info vind je in het Help Center van Facebook.

  Planidoo is uiteraard ook op Facebook 

  YouTube

  Iets "kleiner" met 1 miljard bezoekers per maand is YouTube, een video deel kanaal. De video's kunnen over alles gaan: promo filmpjes voor je evenement, filmpjes van je evenement, tutorials, muziekvideo's, trailers, teasers, ... Op YouTube kan je een eigen kanaal aanmaken waarop je je video's verzamelt. Verspreid de url's ook via andere sociale media, zodat mensen je kanaal ontdekken.

  Meer info vind je in het Help Center van Youtube.

  Wil je de Planidoo filmpjes bekijken op YouTube?

  Twitter

  De nummer 3 met "maar" 310 miljoen bezoekers per maand is Twitter. Twitter is ooit ontstaan als SMS service naar meerdere mensen tegelijk en je krijgt ook nu nog 140 karakters per bericht om je boodschap de wereld in te sturen of te tweeten en je volgers up-to-date te houden. Via Twitter bereik je sneller dan via Facebook een publiek dat je nog niet kent maar verwacht niet dat al je volgers je tweet zien. Herhaling is hier de boodschap.

  Meer info vind je in het Help Center van Twitter.

  Mis geen tweet  of stuur ons een tweet: 

  LinkedIn

  LinkedIn heeft 255 miljoen bezoekers per maand maar is gericht op je professionele leven. Een bedrijfspagina op LinkedIn bewijst zeker zijn nut, ook voor verenigingen maar pas op om geen al te vrijetijdsgerichte zaken op LinkedIn te posten. Je zakenrelatie heeft er waarschijnlijk geen boodschap aan dat je een mosselfeest organiseert... of net wel. LinkedIn heeft niet voor niets de "Volunteer & Causes" sectie toegevoegd zodat je kan aangeven waar je vrijwilliger bent of voor welk goed doel je werkt(e).

  Meer info vind je in het Help Center van LinkedIn.

  Niet alleen voor men in ties, Planidoo op Linkedin

  Pinterest

  Pinterest is de nummer 5 wereldwijd met 250 miljoen bezoekers. Je pint inhoud die je op het internet vindt op je verschillende borden. Je pins zijn dus eigenlijk je visuele bladwijzers. Geïnteresseerden kunnen je bord(en) volgen. Ideaal om inspiratie op te doen en inspiratie te geven.

  Meer info vind je in het Help Center van Pinterest.

  Google +

  Google+ staat op de 6de plaats en gebruik je zoals je een Facebookaccount gebruikt maar anders. Maak een Google+ pagina aan voor je evenement. Je kan anderen die je graag volgt op Google+, toevoegen aan verschillende kringen. In plaats van een "like" geef je een "+1" aan de posts die je leuk vindt.

  Meer info vind je in het Help Center van Google+.

  Instagram

  Op 8 staat Instagram, dé plaats om je foto's en video's te verzamelen. Maak een foto of video, kies een filter om de look en feel te veranderen en posten maar! Je kunt alles zelfs delen op Facebook, Twitter, Tumblr en meer.

  Meer info vind je in het Help Center van Instagram.

  Wil je meer weten over hoe je deze kanalen kan inzetten voor je online promotie? We geven je enkele marketing tips mee om een echte strategie voor je online campagne op te stellen.

  Lees meer

  Tips