Planidoo maakt organiseren eenvoudig.
Wat is Planidoo? Ik doe mee
Planidoo - home

Wat zijn naburige rechten en aan wie betaal je ervoor?

Inhoudsopgave

  Naast de auteurs betaal je ook de houders van mogelijke naburige rechten. Daaronder vallen bijvoorbeeld uitvoerende kunstenaars en producenten.

  Wat is een uitvoerend kunstenaar?

  Men bedoelt hiermee de vertolker van een creatief werk. Ook deze persoon heeft recht op de uitbetaling voor zijn aandeel in het creatieve proces, als zijn vertolking gebruikt wordt in de publieke ruimte.

  Wat is een producent?

  Dit is de verantwoordelijke van de opname. De naburige rechten van producenten en uitvoerende kunstenaars van muziek wordt geïnd door de billijke vergoeding. Contacteer bij bijvoorbeeld filmvoorstellingen sowieso de producent zelf of de distributeur i.v.m. de naburige rechten. Je vindt de contactgegevens op de verpakking van de drager.

  Als organisator moet je van echt van alles weten. Met Planidoo vergeet je niks en word je geïnformeerd over auteursrechten en alle andere facetten van de organisatie van je evenement. Duiken er problemen op tijdens het organiseren? 1 adres: de Planicoach van Planidoo! 

  Door je gratis te registreren en een project aan te maken, kan je al je vragen stellen. Ga snel naar de rubriek Team in je werkomgeving en nodig de Planicoach uit. Daarna kan je communiceren via de Chatfunctie.

  Evenement aanmaken

  Tips