Planidoo maakt organiseren eenvoudig.
Wat is Planidoo? Ik doe mee
Planidoo - home

Wat zijn de richtlijnen voor brandveiligheid?

Inhoudsopgave

  Buurtfeest

  Je vindt duidelijke richtlijnen van de brandweer zelf in het brandweerattest van de zaal. Gaat je activiteit door op een terrein of in een occasionele zaal, laat dan een brandveiligheidscontrole uitvoeren door de brandweer. In hun verslag zullen zij richtlijnen formuleren over:

  In je veiligheidsdossier moet je aanduiden hoe je deze voorschriften zal naleven op je evenement.

  Hoe bepaalt men de capaciteit van de zaal?

  De capaciteit van de zaal is afhankelijk van het aantal centimeters evacuatiebreedte. De norm in Vlaanderen is 1cm per persoon, met een minimum van 80cm. De evacuatiewegen moeten rechtlijnig en zo kort mogelijk zijn.

  Daarnaast hangt de capaciteit af van het aantal uitgangen.

  Verder is de capaciteit van de zaal afhankelijk van de netto oppervlakte die beschikbaar is voor het publiek op jouw locatie.

  Voorwaarden die de brandweer kan stellen

  De brandweer kan in het verslag of het attest eisen dat je een aantal blusmiddelen, pictogrammen en noodverlichting voorziet. De basiseis voor brandblusapparaten is doorgaans 1 per 150m².

  Ook wat de inrichting betreft kunnen bepaalde eisen gesteld worden. Nooduitgangen en evacuatiewegen moeten bijvoorbeeld te allen tijde vrijgehouden worden. Er kan gevraagd worden toegang voor de hulpdiensten te voorzien of de versiering van de zaal niet in brandbaar materiaal te kopen.

  Beginnen je vingers te jeuken & denk je klaar te zijn voor het echte werk?
  Registreer je dan nu gratis & krijg toegang tot alle voordelen van Planidoo!

  Ik doe mee!

  Tips