Planidoo maakt organiseren eenvoudig.
Wat is Planidoo? Ik doe mee
Planidoo - home

Wat moet er in een contract met een zaaluitbater staan?

Inhoudsopgave

  Het contract voor het huren van een zaal is een belangrijke overeenkomst. Wat hierin gestipuleerd wordt, kan grote gevolgen hebben voor de planning en de kosten van je evenement! Daarom is het altijd een goed idee om het contract dat een zaaluitbater onder je neus schuift, rustig door te nemen vooraleer je je handtekening plaatst.

  Om af te toetsen of alle nodige en handige dingen correct in het contract vermeld zijn, geven we je graag een overzicht mee. Waar moet je allemaal op letten bij het lezen van je contract?

  Wat moet zeker in het contract vermeld worden?

  Waarover vraag je best meer informatie bij de uitbater?

  Speel je graag op zeker, laat deze informatie dan ook opnemen in het contract.

  Controleer of je alles in het contract verstaat. Vraag meer uitleg aan de uitbater als je bepaalde alinea's onduidelijk zijn. Controleer daarna of alle afspraken en verplichtingen die mondeling overeengekomen zijn, in het contract opgenomen zijn. Zo ontstaat er later geen onenigheid over. 

  In de projectomgeving op Planidoo vind je (in de rubriek Organisatie > Locatie en materiaal > Contracten afsluiten) een voorbeeldcontract voor het huren van een zaal. Dit kan je gebruiken als je locatie niet over een degelijk contract beschikt of als je de artikels die in het contract van de uitbater vermeld zijn eens wil aftoetsen. Door je gratis te registreren en een project aan te maken, krijg je toegang tot alle voorbeelddocumenten!

  Evenement aanmaken

  Tips