Planidoo maakt organiseren eenvoudig.
Wat is Planidoo? Ik doe mee
Planidoo - home

Wat leren we van Paradise City & Ubuntu?

Inhoudsopgave

  Milieubewust organiseren is anno 2017 heel belangrijk. Dat besef is er meer en meer. Zelf geen idee hoe je aan je eigen ecologisch feest begint? Paradise City & Ubuntu festival zijn twee pioniers op dat vlak en wonnen vorig jaar allebei de GroeneVent award. Laten we eens kijken hoe ze dit deden en misschien win jij volgend jaar wel de GroeneVent Award! 

  Duurzaamorganiseren2CCOPD.png

  De GroeneVent

  De GroeneVent is een initiatief van OVAM en helpt om openbare evenementen te verduurzamen. Je krijgt van hen tips rond mobiliteit, catering, afval,... om zelf toe te passen. Daarnaast reiken ze jaarlijks de 'GroeneVent award' uit. Stel jezelf online kandidaat en misschien maak je samen met je team kans om te winnen. Onderaan de pagina vind je de link.

  Paradise City

  Eén van de winnaars van vorig jaar is het Paradise City festival in Steenokkerzeel. Wat doen zij dat andere events niet doen of veel te weinig toepassen? 

  Bekijk zeker het volledige document om zelf een leidraad te hebben. Als je van plan bent om volgend jaar zelf te gaan, vind je daar meteen ook een aantal belangrijke regels terug. ‘Don’t pee on the land’ my friend!

  Ubuntu

  De tweede winnaar was het Ubuntu festival dat jaarlijks plaatsvindt in Boom. Uiteraard hanteren zij vergelijkbare principes als Paradise City die hierboven al vermeld zijn maar bovendien:

  Lees hier meer over de regels bij Ubuntu.

  In dit artikel vind je meer tips om milieuvriendelijk te organiseren

  Zelf kans maken? Kijk hier voor meer informatie en dien je dossier in voor 30 september 2017. Hou 19 oktober alvast vrij voor de uitreiking. Vorig jaar was de uitreiking in het Sfinks Café in Boechout en we had lots of fun!

   

   

   

  Tips

  1. Planidoo

   Wil je het risico niet lopen om een actie of interessante artikels te missen? Ontvang onze maandelijkse tips in je mailbox!
   Nieuwsbrief