Planidoo maakt organiseren eenvoudig.
Wat is Planidoo? Ik doe mee
Planidoo - home

Wat als je evenement doorgaat op (een deel van) de openbare weg?

Inhoudsopgave

    Als je voor je evenement een deel van de openbare weg wil gebruiken en laten afzetten, moet je een aanvraag indienen bij je gemeente. Als de gemeente hiervoor toestemming geeft, zal zij een plan moeten opmaken dat het verkeer zal regelen op de dag van het evenement. De aangepaste verkeerssituatie moet dan aan de buurt gemeld worden. Bovendien moet er bewegwijzering voorzien worden om het verkeer om te leiden. Overleg met je gemeente hoe deze signalisatie moet geplaatst en opnieuw opgehaald worden.

    Voeg een situatieschets toe aan je aanvraag. Maak een plan van alle belangrijke doorgangen, obstakels en landschapselementen in de omgeving (huizenrijen, (zij)straten, voetpaden, bomen, grasperkjes, banken, afbakeningen van het terrein, …). Dit maakt het voor de verantwoordelijke van de gemeente gemakkelijker om de precieze situatie in te schatten. Dit plan kan je eventueel later ook gebruiken in je veiligheidsdossier.

    Is jouw gemeente al een Planidoo-gemeente? Dan vind je in de werkomgeving op Planidoo alle info terug over de aan te vragen vergunningen en het in te dienen veiligheidsdossier. Ontdek alle lokale info door je gratis te registreren en een project aan te maken.

    Evenement aanmaken

    Tips