Planidoo maakt organiseren eenvoudig.
Wat is Planidoo? Ik doe mee
Planidoo - home

Wanneer moet je auteursrechten betalen? En aan wie?

Inhoudsopgave

  Je moet auteursrechten betalen als je gebruik maakt van het creatieve werk van mensen in de publieke ruimte. Auteursrechten worden beheerd door auteursrechtenverenigingen. Aan welke auteursrechtenvereniging je moet betalen, hangt af van welk creatief werk je gebruikt. Voor sommige werken moet je aan meerdere verenigingen betalen. Een overzicht: 

  Sabam

  Semu

  Almo

  DeAuteurs

  Sofam

  Scam

  SACD

  Bevrijdingsfilms

  Jekino

   

  Klop tijdig bij de bevoegde instanties aan om het auteursrecht te regelen. Naast de auteursrechten moeten er soms ook naburige rechten betaalt worden. De naburige rechten van producenten en uitvoerende kunstenaars van muziek wordt geïnd door de billijke vergoeding

   

  Als organisator van een evenement moet je echt van alles op de hoogte zijn. Met Planidoo vergeet je niks en word je geïnformeerd over auteursrechten en alle andere facetten wanneer je ze nodig hebt.

  Duiken er toch problemen op tijdens het organiseren? 1 adres: de Planicoach van Planidoo! Door je gratis te registreren en een project aan te maken, kan je al je vragen stellen. Ga snel naar de rubriek Team in je werkomgeving en nodig de Planicoach uit. Daarna kan je communiceren via de Chatfunctie.

  Evenement aanmaken

   

  Tips