Planidoo maakt organiseren eenvoudig.
Wat is Planidoo? Ik doe mee
Planidoo - home

Wanneer heb je een vergunning nodig?

Inhoudsopgave

  Bar drank


  Om te weten of je voor je evenement een aanvraag voor een vergunning bij je gemeente moet doen, hangt af van verschillende factoren. En alhoewel het allemaal wat ingewikkeld lijkt, is niets minder waar. Stel jezelf simpelweg deze 2 vragen en voilà, je weet direct of je al dan niet een vergunning moet aanvragen!

  Is het evenement publiek of privé?

  Je hoeft enkel een vergunning aan te vragen als het gaat om een publiek evenement. Maar hoe weet je of het gaat om een publiek of privé evenement? Wel, een privé evenement houdt in dat er enkel personen worden toegelaten die een persoonlijke uitnodiging hebben ontvangen en dat de organisator een "gastenlijst" heeft. Het onderscheid tussen publiek en privé maak je dus niet op basis van de aard van de locatie, maar wel op basis van je gasten.

  Wat voor activiteit organiseer je?

  Voor welke soorten activiteiten je een vergunning moet aanvragen, hangt af van je gemeente. Maar voor buurtfeesten, fuiven, rommelmarkten en festivals moet je steeds te rade gaan bij je gemeente. Voor alle andere evenementen vraag je best meer info aan je gemeente. (Lees: "Better safe, than sorry!")

  Hier volgt alvast een handig lijstje van de dingen waarvoor je normaliter een aanvraag moet indienen:

  Wil je graag meer lezen over vergunningen? Dat kan!


  Now ready for some action? 

  Evenement aanmaken

  Tips