Planidoo maakt organiseren eenvoudig.
Wat is Planidoo? Ik doe mee
Planidoo - home

FAQ over de minisite

Inhoudsopgave

  Aanpassingen op minisite mislukken

  Je hebt iets aangepast in jouw project, maar op de minisite is er niets veranderd. De kans is groot dat je het niet hebt opgeslagen. Telkens je iets verandert in Mijn project, mag je niet vergeten de wijzigingen op te slaan door eronder op de oranje opslaan-knop te klikken.

  Opslaan klikken copy.png

  Als je succesvol opgeslagen hebt, krijg je deze melding te zien:

  Wijzigingen opgeslagen copy.png

  Kwaliteit van afbeelding verbeteren

  Je vraagt je af hoe je de kwaliteit van de afbeelding op je minisite kan verbeteren. Om een goed resultaat te krijgen, moet je afbeelding aan bepaalde voorwaarden voldoen. De beste weergave krijg je als je geselecteerde afbeelding een liggend formaat heeft. Ze is best dubbel zo breed als ze hoog is. Je kiest best een beeld van minstens 1200 pixels op 600 pixels. Je bestand mag niet groter zijn dan 3MB. Hou er rekening mee dat Planidoo een moderne minisite voor je maakt met een "responsive design" wat wil zeggen dat je minisite ook op mobiele toestellen er goed uitziet en dat er verschillende delen van je foto zichtbaar zijn op verschillende browsers. Dezelfde "foto" geeft een verschillend resultaat afhankelijk van het toestel waarmee je bezoeker naar je minisite surft:

  1200x600.jpg

  Activiteit terugvinden op Planidoo

  Je vindt je activiteit niet terug op Planidoo? Dat komt waarschijnlijk omdat je minisite nog niet gepubliceerd is. Ga naar de rubriek Mijn project in de werkomgeving van je activiteit en zorg dat je minisite gepubliceerd staat:

  Minisite-publiceren.gif

  Vergeet niet op de opslaan-knop te klikken. Vanaf nu is je minisite publiek toegankelijk en wordt je activiteit opgenomen in het activiteitenoverzicht van Planidoo.

  Minisite delen op Facebook

  Je kan je minisite ook delen op Facebook. Om je minisite daarop te promoten, klik je op de delen-knop van Facebook, die je onder het vakje met de detailinformatie vindt op je minisite:

  Delen op facebook copy.png

  Zijn deze knoppen niet zichtbaar op jouw minisite? Dan heb je je minisite nog niet gepubliceerd. Minisites die (nog) niet publiek toegankelijk zijn, kan je niet delen op Facebook. Publiceer dus eerst je minisite.

  Programma toevoegen aan minisite

  Met de opmaakmogelijkheden van de beschrijving kan je op een eenvoudige manier het programma van je evenement toevoegen aan je minisite en opmaken.

  Opmaakmogelijkheden van de beschrijving copy.png

  De adresgegevens verschijnen dubbel

  Dubbele adresgegevens copy.png

  Je vraagt je af waarom de adresgegevens twee keer op je minisite verschijnen? Bij het invullen van de detailinformatie in de rubriek Mijn project hoef je maar één keer het adres in te geven, nl. onder Kies een locatie. Het tweede locatie-veld eronder is bedoeld om specifieke informatie mee te geven aan de bezoeker, zoals bijvoorbeeld in welke zaal het evenement doorgaat. In het tweede veld hoef je niet nogmaals het hele adres mee te geven.

  Vreemde opmaak beschrijving of contactinfo

  Foute opmaak contactinfo copy.png

  De tekst die je ingeeft bij de beschrijving of contactinformatie kan er vreemd uitzien. Als je namelijk de contactgegevens kopieert van een andere website naar de invulvelden in "Mijn project" gebeurt het soms dat de opmaak van de tekst op de website mee gekopieerd wordt naar Planidoo. Je kan dit vermijden door te plakken met de rechtermuisklik en de optie Plakken als tekst zonder opmaak te selecteren.

  Andere problemen?

  Heb je nog een andere vraag over het opmaken van je minisite op Planidoo? Contacteer ons dan snel via het oranje vraagtekentje rechtsonderaan deze pagina of mail naar Planicoach

  Tips