Planidoo maakt organiseren eenvoudig.
Wat is Planidoo? Ik doe mee
Planidoo - home

Geluidsoverlast voorkomen

Inhoudsopgave

  Header Tips geluidsoverlast.png


  Boze buren, opmerkingen of klachten van de buurtbewoners achteraf, of nog erger: om het halfuur de politie aan de deur i.v.m. de zoveelste oproep. Zeker bij fuiven durven zo'n dingen al eens voorvallen. Niks dan last en bovendien slechte reclame voor jou en je activiteit. Vergeet echter niet dat je grotendeels zelf in de hand hebt hoe de buurt op jouw evenement reageert.

  Mensen enige tijd voordien op de hoogte brengen, hen een telefoonnummer bezorgen waar ze naar kunnen bellen met klachten, een persoonlijke uitnodiging, ... Het zijn allemaal dingen die de buurt milder stemmen. Persoonlijk contact zorgt ervoor dat de bewoners in de omgeving een gezicht kunnen kleven op je evenement. En het is veel moeilijker om kwaad te zijn op iemand waarmee je een babbeltje geslagen hebt dan op "die van die fuif achter den hoek".

  Een evenement brengt altijd lawaai met zich mee. Luide muziek, bezoekers die de stilte verstoren, vertrekkende auto's, ... Je kan als organisator heel wat maatregelen treffen, maar je zal nooit 100% stilte kunnen garanderen. In het contact met de buurt is het vooral belangrijk dat je hen duidelijk maakt welke maatregelen je treft en dat je wil luisteren naar hun opmerkingen. Zo houd je de communicatielijnen open.

  Wat kan je allemaal doen om de geluidsoverlast tot een minimum te beperken? 

  Vraag je je af welke geluidsnormen gelden voor jouw locatie? Welke normen bestaan er en hoe kom je te weten welke in jouw zaal of buurt opgelegd worden? 

  Lees meer

  Tips

  1. Planidoo

   Wil je het risico niet lopen om een actie of interessante artikels te missen? Ontvang onze maandelijkse tips in je mailbox!
   Nieuwsbrief