Planidoo maakt organiseren eenvoudig.
Wat is Planidoo? Ik doe mee
Planidoo - home

Tips affiches plakken en flyeren

Inhoudsopgave

  Spread the word! Maak je activiteit bekend in je buurt. Hang affiches op en verdeel je flyers waar je denkt dat je doelpubliek aanwezig is of langskomt. Moet je een toelating van de gemeente vragen hiervoor? Wat zijn goede plekken om affiches op te hangen? Hoe bewaar je overzicht op waar en wanneer er al reclame gemaakt is? We helpen je een handje met al deze vragen.

  Affiches plakken.jpg

  Toelatingen

  Om affiches op gemeentelijke aanplakborden of -zuilen te plakken heb je soms eerst de toestemming van de gemeente nodig. Ook flyeren op publieke plaatsen is niet overal zomaar toegestaan. Contacteer je gemeente voor meer informatie. 

  Is jouw gemeente al een Planidoo-gemeente? Dan vind je in de werkomgeving op Planidoo alle info terug over de aan te vragen toelatingen. Ontdek alle lokale info door je gratis te registreren en een project aan te maken.

  Je hoeft geen affichetaks te betalen als je affiches kleiner zijn dan 1m². Zijn jouw affiches groter, informeer je dan bij je gemeente over fiscale zegels voor je affiches. Affiches voor evenementen met een duidelijk liefdadigheidskarakter zijn sowieso vrijgesteld van affichetaks. Vermeld in dit geval wel op de affiche "Vrij van zegel, art. 198, 7de wetboek der taksen".

  Waar?

  Ga eens langs bij de bibliotheek, het jeugdhuis, cafés in de buurt, het culturele centrum, lokale handelaars, ... om affiches op te hangen. Vraag wel altijd eerst de toestemming. Bezoek andere evenementen om flyers uit te delen. Wees enthousiast en leg eventueel aan geïnteresseerden uit wat het evenement precies inhoudt of waarvoor jullie organisatie staat.

  Planning

  Om het overzicht te bewaren over wie waar wanneer affiches ophangt of flyers uitdeelt, kan je gebruik maken van het document Aanzet Promotieplan, dat je in de rubriek Promotie in de werkomgeving op Planidoo vindt. Je vindt er daarnaast nog andere voorbeelden van locaties waar je affiches kan ophangen en flyers kan uitdelen. Dankzij dit document krijg je ook een beter beeld van het aantal affiches en flyers dat je moet printen of laten drukken.

  Door je gratis te registreren en een project aan te maken, krijg je toegang tot alle voorbeelddocumenten!

  Evenement aanmaken

  Tips

  1. Planidoo

   Affiches op borden plakken, doe je het best met gewone behanglijm.