Planidoo maakt organiseren eenvoudig.
Wat is Planidoo? Ik doe mee
Planidoo - home

Stappenplan voor een evenwichtig budget

Inhoudsopgave

  Meer dan 70% van organisatoren wil hulp bij het opmaken van hun budget. Dat bleek uit onze enquête bij bijna 700 organisatoren in Vlaanderen.

  U vraagt, wij draaien! Hieronder vind je een stappenplan om een budget op te maken en tips om de balans in evenwicht te houden.

  Eerst even dromen… Als je geld genoeg zou hebben, hoe zou je evenement er dan uitzien? Uit deze brainstorm kunnen echt leuke ideeën komen. Die kunnen ervoor zorgen dat je een hogere ticketprijs kan invoeren.

  Dan serieus. Hoe zou je het echt willen regelen? Schets een gedetailleerd beeld van wat je wil doen.

  Op basis van deze schets ga je aan de slag. In de volgende stappen zal je dit beeld nog moeten bijschaven, maar het zorgt voor een goed vertrekpunt.

  Aah, the tricky part… Waar komen je inkomsten vandaan? Hoeveel schat je hier uit te halen? Skip deze stap niet te snel en brainstorm erover met je team. Denk aan

  Probeer voorzichtig in te schatten hoeveel geld je bij elkaar kan schrapen. Schat een worst case scenario, een best case scenario en de verwachte inkomsten in. Zo kan je bij de uitgaven gemakkelijker prioriteiten stellen en keuzes maken.

  Maak een uitgebreide uitgavenlijst op basis van je schets. Schat in hoeveel elke uitgavepost kost. Kleef er geen bedrag op vanuit de losse pols, maar bereken alles in detail. Met deze inschatting staat of valt je budget! Een overzicht van uitgaven die vaak voorkomen:

  Rangschik je uitgavenlijst. Wat zijn de basisnoden en wat zijn de leuke extraatjes per onderdeel? Zo weet je waarop je kan besparen als het nodig is.

  Noteer bij elke uitgavenpost hoe je moet betalen. Moet het op voorhand of kan het achteraf? Betaal je cash, met Bancontact of met Visa? Zijn er waarborgen die betaald moeten worden? Dit heeft een grote invloed op je cashflow!

  Enkele tips bij het beheren van je budget:

  Enkele tips voor wanneer het downsizen geblazen is:

  Meer weten? Meer tips en handige tools om je budget bij te houden en inkomsten te verzamelen, vind je in je projectomgeving op Planidoo!

  Tips