Planidoo maakt organiseren eenvoudig.
Wat is Planidoo? Ik doe mee
Planidoo - home

Post event to-dolijst

Inhoudsopgave

  Je evenement is afgelopen. De laatste bezoeker is de deur uit en alles is opgeruimd. Het werk zit er op, of toch niet? Je evenement zelf is dan wel achter de rug maar er is nog het een en ander dat je als organisator ab-so-luut moet doen

  1000x dank

  Heb je alles alleen georganiseerd dan mag je deze stap overslaan maar de kans is groot dat er een heleboel helpende handen bedankt moeten worden.

  Maak er iets leuk van. Een persoonlijke touch wordt altijd geapprecieerd. Spreek mensen bij naam aan en specificeer waarvoor je ze precies bedankt. Heb je leuke foto’s genomen van medewerkers? Voeg ze dan zeker toe aan de bedanking. Zo kan iedereen nog een beetje nagenieten.

  Laat het feest online verder gaan

  Voor en tijdens een evenement zorgen organisatoren altijd voor buzz op de sociale media. Maar achteraf is het even belangrijk om erover te babbelen. Volg de feedback van je publiek op, share foto’s en bedank alle bezoekers.

  Update je event website

  Niets zo ergerlijk dan naar een event website surfen en gedateerde info lezen. wij vermelden daarom meteen op je minisite dat het event "afgelopen" is. Zorg nog voor een leuke update, zodat iedereen hier kan zien hoe fantastisch het evenement was en je begint al promotie te maken voor de volgende editie. Weet je al wanneer die volgende editie plaatsvindt? Vermeld een ‘save the date’!

  Maak de balans op

  Wanneer de laatste facturen binnen zijn, is het tijd om de afrekening te maken. Heb je het budget goed ingeschat? Wegen de inkomsten op tegen de uitgaven?

  Duik echt in de cijfers. Zij vertellen je waar je volgende keer op moet letten. Heb je te veel aan catering uitgegeven? Moet je volgende keer meer sponsors vinden? Is de ticketverkoop tegengevallen? Wat waren onverwachte uitgaven? Analyseer en leer!

  Evalueer het evenement

  Het is goed om nog even samen te komen met je team en stil te staan bij het evenement én de voorbereiding.

  Wat was goed en wat kon beter in de voorbereidingsfase? Evalueer alle aspecten: promotionele, administratieve, financiële en organisatorische.

  Hoe verliep het evenement zelf? Zat de taakverdeling snor? Hebben de vrijwilligers goed werk geleverd? Heeft het materiaal goed dienst gedaan? Was er genoeg volk? Heeft het publiek positief gereageerd? Zijn er conflicten of problemen geweest? Enz.

  Breng het team nog een laatste keer samen en bespreek deze dingen grondig. Doe dit snel na de afloop, zodat alles nog vers in het geheugen ligt van je mede-organisatoren en noteer het voor de volgende editie.

  Tips

  1. Planidoo

   Wil je het risico niet lopen om een actie of interessante artikels te missen? Ontvang onze maandelijkse tips in je mailbox!
   Nieuwsbrief