Planidoo maakt organiseren eenvoudig.
Wat is Planidoo? Ik doe mee
Planidoo - home

Planidoo voor verenigingen

Inhoudsopgave

  Verenigingen organiseren jaarlijks talloze activiteiten in Vlaanderen en Brussel. Ben je lid van Femma, Natuurpunt, Unizo, Davidsfonds, vtbKultuur of een andere koepelvereniging? Of zet je je regelmatig in voor je carnaval-, dans-, foto-, jeugd-, muziek-, toneelvereniging of serviceclub? Dan ben je zeker iemand die verstand heeft van activiteiten en evenementen organiseren.

  Is daarom Planidoo niets voor jou? In het begin was het wel zo, de slogan van Planidoo was zelfs: "als je niet weet hoe, gebruik dan plan-i-doe" maar ook wij zijn geëvolueerd en we hebben Planidoo aangepast aan de vragen en verlangens van ervaren organisatoren zodat ook zij én koepelverenigingen nut hebben bij het gebruik van Planidoo.

  Planidoo ondersteunt niet alleen mensen die nog nooit iets georganiseerd hebben, maar ook verenigingen en vrijwilligers die elk jaar honderden activiteiten samen organiseren. Het maakt niet uit of het nu om een lezing, cursus, workshop, atelier, concert, film, theater, dansvoorstelling, uitstap, tentoonstelling, quiz, spel, liefdadigheidsactie, buurtfeest, festival, fuif, opendeurdag, (rommel)markt, beurs, braderij of nog een andere activiteit gaat. Planidoo maakt het organiseren van eender welke activiteit gemakkelijker, beter en sneller. Hoe?

  1. Veilige opslag van belangrijke documenten: Je bewaart documenten (contracten, sponsordossiers, subsidieaanvragen, verslag van de vergadering, het budget, …) per activiteit online. Zo heeft iedereen er altijd toegang toe en kunnen ze nooit verloren gaan. Een kwijtgeraakte USB-stick, verloren mail en gecrashte harddisk die voor miserie zorgen, zijn verleden tijd. De servers van Planidoo staan in Europa en beantwoorden aan de Europese privacy wetgeving.
  2. Planidoo geeft inspiratie: dit jaar opnieuw een spaghetti avond of toch eens een origineler idee uitwerken? Planidoo biedt informatie over en voorbeelden van uiteenlopende soorten activiteiten. Een heleboel inspiratie dus voor wanneer je je werking wil vernieuwen en aantrekkelijker maken. Nog geen ervaring met, maar wel zin in het organiseren van een specifieke activiteit? Planidoo informeert je over alles wat daarbij komt kijken.
  3. Overzicht op de organisatie: Als je samen iets organiseert, moet er heel veel geregeld worden. Vergunningen aanvragen, van alles voorzien en klaarzetten, promotie voeren, budget opmaken, enz. De opvolging van al die grote en kleine dingen is meestal niet evident. Maar met de handige takenlijst op Planidoo weet iedereen perfect wat zijn of haar taken zijn en zie je in een oogopslag of alles op schema verloopt.
  4. Extra hulp nodig? Als je handen tekort komt, kan je in de database van Planidoo’ers op zoek gaan naar extra medewerkers voor je activiteit. Je ziet meteen met welke evenementen ze al ervaring hebben en of ze in jouw gemeente actief zijn. Superhandig als plots iemand van je team tijdelijk (door vakantie of ziekte) of permanent (door vertrek uit de vereniging) niet meer kan meewerken.
  5. Online promotie van je activiteiten: 5 minuutjes werk en de online promotie voor je evenement draait op volle toeren. In enkele klikken zet je je activiteit in de agenda van UiT in Vlaanderen, verschijnt het in Google, maak je er een eventwebsite voor aan en promoot je je activiteit via Facebook of andere sociale media. Geen IT-kennis vereist!

  Planidoo is dé online tool voor verenigingen die voor iedereen gemakkelijk om te gebruiken is. Zonder zorgen je volgende activiteit organiseren? Maak gratis een account aan op Planidoo, start een nieuw project en nodig je team uit. 

  Evenement aanmaken

  Als koepelvereniging kan je Planidoo ook gebruiken om beter inzicht te krijgen in alle activiteiten die binnen je lokale verenigingen georganiseerd worden en kan je je lokale afdelingen helpen bij het organiseren van nieuwe type activiteiten. Hoeveel evenementen van welk type worden in welke regio en op welke data georganiseerd? Met het subdomein dashboard zie je meteen alle belangrijkste KPI's in één oogopslag en kan je doorklikken om meer inzicht te krijgen.

  subdomein beheer.JPG

  Mail naar Wim voor meer info hoe je een eigen Planidoo subdomein voor je koepelvereniging kan krijgen.

   

   

  Tips