Planidoo maakt organiseren eenvoudig.
Wat is Planidoo? Ik doe mee
Planidoo - home

Planidoo voor privé feesten

Inhoudsopgave

  Dat Planidoo perfect is om een publiek feestje te organiseren, is duidelijk. Het is er voor gebouwd. Maar wist je dat Planidoo ook uitermate geschikt is om privé feesten zoals een huwelijk of personeelsfeest te organiseren?

  Inderdaad de Planidoo tools zoals team samenstellen, taken verdelen, enz lenen zich ook perfect voor jouw privé feest. Op deze pagina vind je een overzicht van hoe je Planidoo ook voor jouw bruiloft of bedrijfsfeest kan gebruiken.

  Schrijf je in op Planidoo en je krijgt toegang tot een eenvoudige maar zeer krachtige online werkomgeving waarin je samen met je werk/studie collega's of je toekomstige echtgeno(o)t(e) je personeels- of trouwfeest kan organiseren van A tot Z.

  Op deze pagina loodsen we jou graag door 7 belangrijke stappen bij het organiseren van een huwelijk/trouwfeest/bruiloft, personeelsfeest/bedrijfsfeest of ander privé feest!

  Voordat je kan beginnen organiseren op Planidoo, moet je je even inschrijven. Dat gaat heel snel én is volledig gratis voor wie vandaag inschrijft. Klik rechts bovenaan dit scherm op "Registreren" en vul je naam, e-mail adres en een paswoord in. Dit is enkel nodig om jouw gegevens veilig te kunnen bewaren. Wij haten spam even veel als jij dus dat sturen we niet en we verkopen jouw gegevens ook niet aan derden. Bevestig je e-mail adres in je inbox en je kan er aan beginnen! Ontvang je geen e-mail kijk dan even in je spamfolder.

  registreren.png

  Project aanmaken

  Nadat je bent ingelogd, zie je rechts bovenaan je naam verschijnen. Klik op je naam en een menu verschijnt waarin je je "project" kan aanmaken door op Projecten/Nieuw project te klikken.

  nieuw project.png

  In het volgend scherm geef je de basis gegevens in zoals de naam die je wil geven aan je trouw- of personeelsfeest, het type "ik heb een beter idee" en een korte omschrijving. Op basis van het type "ik heb een beter idee", geven we je alles wat je nodig hebt.

  nieuw project2.png

  Van zodra je je eerste project hebt aangemaakt, verschijnt er links een nieuw menu met de 7 belangrijke stappen bij het organiseren. We loodsen je hieronder graag chronologisch door dit menu.

  Als je nog niet bent ingeschreven, is het nu een goed moment om je in te schrijven want vanaf hier beginnen de 7 belangrijke onderdelen om tot een succesvol evenement of activiteit te komen en je kan dan meteen binnen de Planidoo omgeving zelf meevolgen!

  Gratis inschrijven!

  Team uitnodigen

  De eerste stap is je team uitnodigen. Co-creatie maakt het vele werk niet alleen lichter... het is ook veel leuker om samen te organiseren en (meestal) nodig om succesvol te zijn. Nodig meteen je werk/studie collega's of toekomstige echtgeno(o)t(e) en bruidsmeisjes uit om online mee te werken aan je project. De werkplek is enkel zichtbaar voor jou en je team. Meer info: Wie ziet de informatie? 

  team.png

  Je kan hier ook een PlaniCoach uitnodigen als je specifieke vragen hebt voor Planidoo zelf. We spreken momenteel met een aantal huwelijksplanners die als coach willen optreden op ons subdomein in opbouw huwelijk.planidoo.be 

  Wanneer je collega's of toekomstige je uitnodiging hebben geaccepteerd, komen ze in je team voor dit project te staan en kan je beginnen met het volgend belangrijk onderdeel:

  Taken verdelen

  De tijd dat je tijdens de vergadering op papier moest noteren wie wat ging doen, het later in een verslag zetten, dit verslag doorsturen aan alle mede organisatoren toesturen, hopen dat iedereen z'n taak/taken opnam en er nadien achteraan moeten gaan via telefoon, e-mail,... om te controleren of alles al gebeurd is en op tijd,... is definitief voorbij! Gebruik Planidoo tijdens je vergadering en duidt meteen aan in de takenlijst wie wat gaat doen tegen wanneer. Iedereen in je team ziet wie verantwoordelijk is voor welke taak en of ze al gedaan is binnen de vooropgestelde deadline. Wedden dat je je teamleden niet meer achter de veren moet zitten en je veel meer tijd over hebt om je met de écht belangrijke zaken bezig te houden?

  taken.png

  Communicatie

  Een goede communicatie is super belangrijk binnen je team! Heb je een mededeling of bericht, gooi het in de Chat room en heel het team ziet het meteen en kan er onmiddellijk op reageren. Met Planidoo Chat of berichtenuitwisseling kun je snel, eenvoudig, veilig én gratis berichten versturen naar al je teamleden op PC, notebook, tablet of telefoon. En alle berichten staan altijd in je werkomgeving bij dit project!

  Heb je een nieuw document toegevoegd aan "Mijn documenten"? Klik er rechts op en kopieer het linkadres. Plak het in de Chat en heel je team kan meteen aan het document eender wanneer en waar. Nooit meer zoeken in e-mails!

  chat.png

  Je kan de berichten uiteraard ook op je telefoon ontvangen en versturen. Daar moet je zelfs geen app voor downloaden en het werkt op alle telefoons. Hoe? Surf naar planidoo.be met je smartphone en log in met je e-mailadres en wachtwoord.

  screenshot Planidoo mobile.jpg

  Wil je de Chat functie altijd op je startscherm? Geen probleem, ga naar de Chat pagina, klik op het "vierkantje met de pijl omhoog" symbool midden onderaan je browser en op het plusteken om Planidoo toe te voegen aan je beginscherm. Handig. Eenvoudig. Veilig. Betrouwbaar!

  Organisatie

  Een personeelsfeest of huwelijk organiseren is een hele klus  en er komt heel wat bij kijken. Het meest uitgebreide onderdeel van Planidoo is dan ook de organisatie zelf. Hier vind je werkelijk alles wat je moet weten.

  organisatie.png

  Ben je al overtuigd dat Planidoo dé tool voor jou is en ben je nog niet ingeschreven? Start dan meteen, het is nu nog volledig gratis en blijft dat ook voor iedereen die nu inschrijft.

  Start hier!

  Promotie tools

  Minstens zo belangrijk als de organisatie zelf is de promotie van je evenement. Want zonder promotie geen volk en zonder volk geen inkomsten. Voor een huwelijk of personeelsfeest ligt dit uiteraard anders maar dat wil niet zeggen dat de promotie tools niet bruikbaar zijn. In minder dan 5 minuten maak je bv een minisite aan voor je personeelsfeest of huwelijk. Kijk hier hoe je een minisite maakt. Liever gedrukte affiches en flyers om op kantoor uit te delen? Geen probleem, met Planidoo maak je een professionele affiche en dito flyers PDF in no time waarmee je meteen naar de drukker kan.

  promotie.png

  Budget

  Hier vind je alles over je begroting opmaken want koken kost geld en ook voor een personeelsfeest of huwelijk blijf je best binnen je vooropgesteld budget. De toolbox van Planidoo zit bomvol handige tools om je daarbij te helpen!

  budget.png

  Begrijp je nu waarom al meer dan 1000 projecten aangemaakt zijn in Vlaanderen en Brussel met Planidoo? Wacht niet langer en doe ook mee voor jouw personeelsfeest of huwelijk.

  Ik doe mee!

  Evaluatie

  Het 7de en laatste element van een succesvol evenement vindt plaats na het evenement zelf: de evaluatie. Super belangrijk voor een personeelsfeest. Vergeet het niet want alle succesvolle organisatoren zijn het erover eens: als je niet evalueert, wordt je nooit duurzaam succesvol.

  evaluatie.png

  Planidoo is natuurlijk veel meer dan een 7 stappenplan en enkele handige tools naar een succesvol personeels- of huwelijkfeest. Planidoo is er voor alle mensen en verenigingen die goesting hebben om samen iets in te richten: een buurtfeest, tentoonstelling, braderij, garageverkoop, hobbybeurs, fuif, sportactiviteit, workshop, noem maar op. Hoe begin je eraan, met welke voorschriften moet je rekening houden, kan je van de lokale overheid een financieel steuntje krijgen, wat met verzekeringen en Sabam, …? Planidoo geeft je een antwoord op al die vragen én maakt je attent op dingen waar je misschien zelf nog niet aan gedacht had. Ook voor je personeelsfeest of huwelijk.

  PS: er zijn al weddingplanners en eventbureau's die Planidoo gebruiken om hun klanten op de hoogte te houden van alle stappen in de organisatie van een huwelijk of personeelsfeest. Als je gaat trouwen met een weddingplanner of je plant een personeelsfeest met een eventbureau, vraag hen dan gerust om Planidoo te gebruiken en jou uit te nodigen in het team. Zo blijf je altijd op de hoogte en kom je nooit voor verrassingen te staan. 

  Kom er bij en... organiseer!

   

  Tips