Planidoo maakt organiseren eenvoudig.
Wat is Planidoo? Ik doe mee
Planidoo - home

Organiseren in uw gemeente nog gemakkelijker met evenementenloket

Inhoudsopgave

  Ondertussen is Planidoo voor bijna 3000 gebruikers het platform om succesvol te organiseren. Vergunningen en subsidies aanvragen was soms onduidelijk en onnodig complex. We willen het de Planidoo’ers, de organisators in uw gemeente zo gemakkelijk mogelijk maken. Daarom ontwikkelden we het evenementenloket. We zitten nog in testfase maar vanaf vandaag kan iedere gebruiker op eenzelfde plaats de vergunningen en subsidies aanvragen specifiek voor het type event én voor de gemeente waarin hij of zij organiseert. Het gevolg? Een extra stimulans om meer te organiseren in uw gemeente.

  Voordelen voor organisatoren in uw gemeente

  Dankzij de lancering van deze tool, is organiseren nog toegankelijker. Via Planidoo selecteert uw inwoner de plaats waar hij wil organiseren, bijvoorbeeld uw gemeente. Inwoners van een andere gemeente kunnen er uiteraard ook voor kiezen om in uw gemeente te organiseren. Het systeem toont op dat moment enkel nog de relevante informatie voor uw gemeente.

  Nadien selecteert de gebruiker het type evenement dat hij of zij op poten wil zetten. Bijvoorbeeld een concert, fuif, markt, tentoonstelling, lezing, dansvoorstelling,…. Dankzij de intelligentie van het systeem, wordt enkel een evenementenloket getoond als dat nodig is voor het geselecteerde type evenement. Wanneer er effectief een aanvraag voor vergunningen of subsidies moet gebeuren, krijgt de inwoner een aangepast evenementenloket te zien. Als het type event ‘lezing’ is, leest de gebruiker niets over geluidshinder en de categorieën van het geluidsniveau voor muziekactiviteiten. Kiest de gebruiker voor een quiz, vragen we niet of hij vuurwerk zal afsteken. Ze vullen enkel de gegevens in die van toepassing zijn op de activiteit die ze organiseren in uw gemeente. Kortom: de organisators kunnen op eenzelfde plek enkel de nodige informatie raadplegen, lezen, invullen en versturen.

  Voordelen voor gemeenten

  Aangezien Planidoo’ers onmiddellijk de juiste gegevens te zien krijgen, vullen ze enkel de relevante informatie in. Op eenzelfde plaats versturen ze het aanvraagformulier dat van toepassing is op het gekozen type event, rechtstreeks naar de juiste dienst bij uw gemeente. Gemeenten ontvangen dus geen antwoord op de vragen over een fuif als er een tentoonstelling wordt georganiseerd. Dat maakt het voor jullie tijdbesparend en overzichtelijk. Het is daarnaast een extra stimulans om te organiseren in de gemeenten die een 'modern evenementenloket' hebben. Alles is namelijk geïntegreerd in één platform, beperkt tot enkel de nodige gegevens. Heel gebruiksvriendelijk!

  Een voorsmaakje

   

  voorsmaakjedef1.PNG

  voorsmaakje1.PNG

  Tips

  1. Planidoo

   Wil je het risico niet lopen om een actie of interessante artikels te missen? Ontvang onze maandelijkse tips in je mailbox!
   Nieuwsbrief