Planidoo maakt organiseren eenvoudig.
Wat is Planidoo? Ik doe mee
Planidoo - home

Planidoo voor ervaren organisatoren

Inhoudsopgave

  Planidoo is een initiatief van 2DS vzw en is ontstaan vanuit het idee om beginnende organistoren "die niet weten hoe" te helpen bij het organiseren. Ons eerste filmpje ging dan ook alleen daarover.

  Gaandeweg hebben we echter vastgesteld en geleerd tijdens cultuurraden, beurzen voor organisatoren van events, gesprekken met gemeentes, enz dat ook ervaren organisatoren "die bijzonder goed weten hoe" geen geïntegreerde tools ter beschikking hadden om beter en sneller te organiseren. In de meeste gemeenten wordt minder dan 1% van de activiteiten die jaarlijks georganiseerd worden door volstrekt nieuwelingen gemaakt en dat is natuurlijk een veel te kleine doelgroep om een platform als Planidoo voor te bouwen.

  Uit de vele gesprekken met zeer ervaren organisatoren hebben we 5 punten genoteerd waar het voor oude rotten in het vak ook wel eens misloopt en de oplossing daarvoor hebben we ondertussen geïntegreerd in Planidoo zodat Planidoo niet enkel voor beginners is die niet weten hoe maar zeker ook voor ervaren organisatoren die heel goed weten hoe. Een nieuw filmpje hebben we nog niet. We spenderen ons geld liever aan het verbeteren van onze cloud software dan aan een flashy filmpje. 

  “ik organiseer graag maar al die paperassen..."

  Vaak het minst aangename werk bij organiseren van evenementen, op zoek gaan naar documenten. Daarom hebben we voor jou alle nodige documenten verzameld en staan alle templates ervan in je werkomgeving.

  Een overzicht van templates op Planidoo:

  Wil je alle templates ontdekken op Planidoo, schrijf je dan nu gratis in.

  Ik schrijf me in!

  “goede afspraken maken de beste vrienden”

  Alle afspraken zet je daarom in de Takenlijst, open en zichtbaar voor iedereen zodat iedereen weet wat van hem of haar verwacht wordt. Je moet je tijd niet meer verspillen aan je teamleden achter de veren te zitten en iedereen in jouw team blijft de beste vrienden.

  “garantie dat kennis behouden blijft en opgedane ervaring doorgegeven wordt”

  Stop met belangrijke documenten bij te houden op USB stick of op je harddisk. USB sticks gaan verloren en je wil het niet meemaken dat je harddisk crasht enkele dagen voor je evenement. Alle documenten bewaar je binnen de Planidoo omgeving bij "Mijn documenten" online op veilige servers in Europa, in overeenstemming met de nieuwste Europese privacy wetgeving.

  mijn documenten.png

  Je moet dus ook geen e-mails meer sturen met documenten in bijlage. Je bewaart ze op Planidoo en linkt ernaar in de Chat. Handig, veilig en snel! En als je een nieuwe versie hebt, vervang je die online zodat iedereen meteen de meest recente versie heeft.

  “inspiratie vinden voor originele activiteiten”

  Dit jaar opnieuw een spaghetti avond om geld in het laatje te brengen of toch maar eens iets originelers? Alle activiteiten die met Planidoo georganiseerd werden staan online. Inspiratie voor originele activiteiten vind je zeker hier !

  Activiteiten.png

  "leren van anderen en ze ontmoeten”

  Last but not least, via de Planidoo'ers pagina vind je alle 2500 organisatoren die al op Planidoo zitten. Als je zelf Planidoo'er wordt, kan je hen online contacteren om hen te leren kennen. Misschien vind je hier wel de nieuwe mede organisator van je volgende evenement.

  Planidooers.png

  Overtuigd van de meerwaarde die Planidoo ook jou en/of je vereniging kan geven? Waar wacht je dan nog op?

  Inschrijven!

  Nog niet overtuigd? Geen probleem, klik op het oranje vraagtekentje rechts onderaan deze pagina en meld ons wat nog ontbreekt voor jou als ervaren organisator. We zitten niet stil en ontwikkelen nog volop nieuwe features. Eén van de nieuwe ontwikkelingen bij Planidoo rollen we momenteel (april 2017) uit en wij worden daar heel blij van. Via Planidoo zal je immers niet alleen je evenement naar UiT kunnen publiceren maar zorgen we er ook voor dat je in de nieuwe Google Geplande Evenementen kalender komt van je stad of gemeente!!! Schrijf je dus zeker ook in op onze nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van alle nieuwe ontwikkelingen bij Planidoo of volg ons op Facebook en deel zeker ook je eigen ervaring met Planidoo.

  Oh en doorheen heel de Planidoo omgeving vind je - op het moment dat je het nodig hebt bij de organisatie van je evenement op basis van de locatie waar je organiseert en het type event dat je organiseert - relevante links naar informatie. Je hoeft er niet meer naar te zoeken, we bieden je het aan op een dienblad!

  Wil je de honderden artikels over alle aspecten van het organiseren toch op "the good old way" doorzoeken? Kijk dan eens op Hulp Je vindt er een overzicht van het type artikelen dat je binnen de Planidoo omgeving vindt.

  hulp.png

  Kom er bij en... organiseer!

  Tips