Planidoo maakt organiseren eenvoudig.
Wat is Planidoo? Ik doe mee
Planidoo - home

Maak je bezoekers blij

Inhoudsopgave

  Zonder bezoekers geen evenement. Besef goed dat zij centraal staan en dat verwennen niet misplaatst is. Door goed te plannen, tover je ook met een klein budget een glimlach op hun gezicht. Een paar tips om je in de goede richting te sturen. Let’s do this!

  happycustomerCCOPublicdomain.jpeg

  Personaliseer

  Iedere bezoeker telt, want als er 100 van hen hadden beslist om niet te komen, zou je misschien niet uit de kosten komen. Laat dus zien dat je geeft om je gasten. Zijn er specifieke noden of behoeften (bijvoorbeeld een allergie of veganisten)? Zorg dat je er rekening mee houdt door o.a. veganistisch eten te serveren. Echt geven om je gasten betekent dat je het evengoed doet voor 3 van de 200 personen. Kijk na wat voor jezelf, je team en je budget haalbaar is. Denk ook aan aanpassingen voor rolstoelgebruikers en personen met een handicap. 

  Goed informeren

  Geef alle noodzakelijke informatie zo duidelijk en overzichtelijk mogelijk weer. Niet alleen vooraf via sociale media en eventueel via affiches of brochures, maar ook tijdens je evenement. Duid duidelijk aan waar de toiletten te vinden zijn, wanneer eventuele pauzes zijn voorzien,… Laat medewerkers/vrijwilligers een herkenbare outfit dragen. Is een bepaalde parking al volzet? Gebruik sociale media om onder andere dat soort van updates weer te geven, liefst met een alternatief. Zo rijden er alvast minder mensen gefrustreerd die volle parking op. Zo bereik je m.a.w. een ruim aantal bezoekers met belangrijke info op een vlotte manier.

  Exclusiviteit

  Mensen beleven graag iets unieks. Zorg bijvoorbeeld voor een inkijk backstage, tickets voor de avant-première, een vipruimte, een meet-and-greet met één van de artiesten,… Misschien mogen de eerste 50 bezoekers het product dat je lanceert uitproberen, proeven, lezen,… voordat iedereen het kan bestellen. Dat hangt natuurlijk sterk samen met het soort evenement dat je organiseert. Je maakt er ongetwijfeld meer volk warm mee.

  Giveaways

  Iedereen is blij met een cadeau. Een kleine attentie apprecieert overigens ook iedereen. Hoe groot of hoe klein je budget dus ook is, bedenk iets leuks. Een goodiebag kan je als welkomstcadeau of als afscheidscadeau geven, maar evengoed verspreiden als verrassing tussendoor. Kies voor iets praktisch met een ludieke toets of iets om op te eten. Grote kans dat het dan niet meteen bij thuiskomst in de vuilnisbak wordt gegooid.

  Er zijn heel wat manieren om je bezoekers een goed gevoel te geven. Als je bovenstaande tips toepast, is de kans groot dat ze terugkomen volgend jaar. Misschien nemen ze wel een paar vrienden mee... ;-) 

   

  Tips

  1. Planidoo

   Wil je het risico niet lopen om een actie of interessante artikels te missen? Ontvang onze maandelijkse tips in je mailbox!
   Nieuwsbrief