Planidoo maakt organiseren eenvoudig.
Wat is Planidoo? Ik doe mee
Planidoo - home

In zes stappen naar een zalige zomerbarbecue

Inhoudsopgave

  We hebben er lang op moeten wachten, maar het ziet ernaar uit dat we binnenkort massaal onze barbecues kunnen afstoffen. Er bestaat geen leukere mix dan een paar (bakken) frisse pintjes, gegrilde worsten, je beste vrienden en natuurlijk… de zon. Yep, die kan in België ook schijnen! Met deze tips fris je jouw geheugen zo weer op. Let’s start to plan!

  barbecue 2 public domain.jpg

   

  Timing is alles

  First things first. Kies het beste tijdstip! In het midden van de week, in het weekend, overdag of ’s avonds? Weekends zijn het meest succesvol voor een BBQ. Zaterdagavond is een betere keuze omdat veel meer mensen niet op zondag moeten werken. Zondagmiddag is dan weer een goede zet als er jonge kinderen meekomen. Een brede tijdspanne, ‘Welkom vanaf  17 uur’, zal ervoor zorgen dat (bijna) niemand het moet missen.

  The place to be

  Waar gaat je BBQ door? In je achtertuin, het park, op het strand of op het terras van je appartement? Als je de hele straat wil uitnodigen, is het park een ideale optie. Gaat het door met je beste vrienden of gezin, dan biedt je achtertuin of terras voldoende ruimte. Regen, ondanks de zonnige weersvoorspellingen? Daar zijn we op voorbereid. Zet het toestel onder je overdekt terras of een partytent zodat je toch nog buiten kan grillen. Kies voor een barbecue met deksel en haal een paraplu boven. Barbecue smaakt altijd zomers, ook als je binnen eet.

  Spread the word

  Locatie en tijdstip liggen vast, tijd om iedereen warm te maken! Als je de hele straat uitnodigt, kan je een leuke invitatie in de bus steken. Heb je daar geen tijd voor, dan is een e-mail met bijvoorbeeld een verwijzing naar je minisite een evenwaardig alternatief. BBQ in klein comité? Maak een Whatsapp-groep aan of stuur een sms.

  BBQ grap.jpg

  Pintjes en worsten

  Houd het bij de klassiekers. Kies voor een assortiment hamburgers, worstjes, vegetarische burgers en kippenboutjes. Houd het bij frisdrank, bier, water en wijn. Als aperitiefhapje doen chips en een schotel met koude groentjes en een dipsaus het nog steeds goed. Brownies of watermeloen zijn gemakkelijke dessertideeën. Eerlijk, iedereen heeft tegen dan toch al te veel gegeten. BBQ voor de rest van de week kan vreemd genoeg tegensteken. Plan daarom drie dingen per persoon in om juist voldoende te hebben. Low budget? Vraag aan je gasten om iets van drank mee te nemen.

  Goede voorbereiding

  Doe je inkopen een aantal dagen op voorhand zodat je de dag zelf rustig de nodige voorbereidingen kan doen. Koop een ‘party pack’ met herbruikbare messen, vorken, lepels en bekers als je het groots ziet. Milieubewust organiseren blijft belangrijk. Vergeet zeker geen houtskool en aanmaakblokjes. Kies voor een frisse pastasalade als bijgerecht, denk aan lekkere sausjes en vul een mandje met stokbrood en kruidenboter. 

  Finishing touch

  Music baby! Heb je zelf geen draadloze speakers? Stel de vraag gewoon aan je gasten. Met Spotify kan je op voorhand je zomerse playlist samenstellen. Let wel op, gaat je barbecue niet door in huiselijke kring, raadpleeg dan de regels van Sabam. Koelt het ’s avonds toch te veel af? Leg een aantal plaids klaar en zet kaarsjes op tafel. Er lijkt trouwens altijd wel iemand te zijn die de muggen aantrekt, denken aan een muggenspray is dus oprecht attent. Nog een laatste goede tip: wissel af aan de BBQ zodat iedereen kan meegenieten.

  Zet die pintjes maar al koud!

  Tips