Planidoo maakt organiseren eenvoudig.
Wat is Planidoo? Ik doe mee
Planidoo - home

How to: low budget organiseren

Inhoudsopgave

  Je hebt twee wensen: weinig geld uitgeven en een geslaagd event organiseren. Gaat dat wel samen? Geen twijfel mogelijk: natuurlijk! Als je goed plant en een doordacht budget voor ogen houdt, kan je besparen op de kleine dingen. Met een beetje creativiteit kom je écht ver. Deze tips zullen zowel jou en je portemonnee als je gasten blij maken, beloofd!

  shutterstock_478592914 (Small).jpg

  BYOB

  ‘Bring Your Own Bottle’ is een concept dat overgewaaid is vanuit Amerika. Het spreekt voor zich: laat elke gast zijn eigen drank meebrengen. Ben je bang dat er te veel van hetzelfde zal zijn? Als gastvrouw of gastheer kan je een aantal verschillende flessen voorzien. Variatie zal er trouwens automatisch zijn, niet iedereen heeft gelukkig dezelfde voorkeuren.

  Trek de lijn door: BYOF, 'Bring Your Own Food'. Afhankelijk van het soort evenement, verdeel je voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht tussen de gasten. Zijn het alleen hapjes of desserten? Daag iedereen uit om zijn lekkerste recept klaar te maken en mee te brengen.

  Digitale uitnodiging

  Een klassieke uitnodiging zoals we die vroeger in de brievenbus kregen blijft sympathiek maar ook kostelijk. Niet alleen heb je veel papier nodig, je wil waarschijnlijk ook dat ze er aantrekkelijk uitziet. Als je een straatfeest doet, is het gemakkelijk om ze zelf overal te gaan posten. Maar vanaf het moment dat iedereen verder weg woont, heb je postzegels nodig. Laat dat allemaal vallen en gebruik de geweldige opties van dit digitaal tijdperk. Maak een evenementenpagina aan op Facebook of gebruik onze minisite! Hoe je een minisite aanmaakt, vind je hier

  voorbeeldminisitedef.PNG

  Home sweet home

  Nergens beter dan thuis, maar maak je huis 'party proof'! Zet kostbare spullen opzij, zorg dat je genoeg keukenrol hebt, leg die teddybeer onder je bed in plaats van naast je kussen en kies voor herbruikbare bekers. Meer tips en info over een party proof huis

  Is thuis feesten geen optie? Lach eens lief naar de buurman, je beste vriend, je ouders,… Misschien hebben zij wel die ideale tuin of living waarnaar je op zoek bent. De perfecte reden voor hen om eindelijk die bijna vervallen Bongo bon ‘weekendje weg’ van kerst te gebruiken… ;-) Als er niemand toegeeft aan je charmes, kan je nog altijd een goedkope zaal huren en vragen aan iedereen om een beetje geld in de pot te steken. Zo is de huur meteen terugbetaald!

  Vrijwilligers, merci!

  Zie je het wat grootser dan een familiebijeenkomst maar heb je geen geld voor personeel? Lang leve mensen die zich met veel goesting engageren voor leuke projecten en evenementen zonder daarvoor iets terug te verwachten. Wat zouden we zonder hen zijn? Fantastisch dat je ze kosteloos kan inschakelen. Om te weten waar je rekening mee moet houden, raadpleeg je best even ons artikel ‘Vrijwilligerswerk, wat zijn de voorwaarden’.

  Muzikaal talent

  Een Halloweenfeest? Een zomerse barbecue? Via een zelfgemaakte lijst op Spotify zet je meteen de gewenste sfeer. Let wel op, gaat je feestje niet door in huiselijke kring, raadpleeg dan de regels van Sabam. Als je zelf geen speakers hebt, vraag je het gewoon aan je gasten. Ongetwijfeld ken je iemand in de familie of in je vriendenkring die pianoles volgt of ongelofelijk veel zangtalent heeft. Ook dat is een optie!

  Decoratie

  Less is more. Er moeten geen 80 ballonnen hangen om het gezellig te maken. Leg een mooi tafelkleed op je tafel en plaats ze zo dat ieders oog erop valt. Als iedereen zijn zelfgemaakte schotel bij heeft, stal het eten dan lekker feestelijk uit. Je kan de bloemen vanop het salontafeltje in de plaats zetten als al het eten op is. Heb je er zelf staan in de achtertuin? Stel een fris boeket samen om de dure bloemenwinkel te vermijden. Nog een laatste belangrijke tip voor de decoratie: verlichting is wat gezelligheid maakt of kraakt. Plaats bijvoorbeeld een oproep op Facebook met de vraag of iemand gekleurde lampionnen heeft die jij kan lenen. Zet een paar mooie kaarsen op tafel, et voilà

  Tips

  1. Planidoo - 2DS vzw

   Stop met zoeken naar informatie, gebruik Planidoo, hét gratis online platform waarmee de organisatie van vrijetijdsactiviteiten en evenementen met familie, vrienden, buren en/of vereniging gesmeerd loopt. Super handig én eenvoudig. 

   Doe meteen mee!

   Eerst wat meer weten over Planidoo? Ontdek hier de TOOLS om van jouw evenement een grandioos succes te maken.