Planidoo maakt organiseren eenvoudig.
Wat is Planidoo? Ik doe mee
Planidoo - home

How to: kind- en gezinsvriendelijk organiseren

Inhoudsopgave

  Een kind- en gezinsvriendelijk evenement organiseren, het is een troef voor je bezoekers! Je zorgt ervoor dat ze zich met heel de familie welkom voelen. Van babysitters tot een echte ‘kids village’ tot alternatieve routes voor de allerkleinsten. Er zijn meer mogelijkheden dan je denkt!

  kinderenCCOpublicdomain.jpg

  Draai het of keer het, er zijn veel mensen met jonge kinderen en het aantal vrije babysitters is vaak schaars. Speel in op de noden van je bezoekers en hou daar rekening mee. Met kleine ingrepen lukt dat ongetwijfeld. We bespreken twee mogelijkheden.

  Kids entertainment

  Kies voor vrijwilligers of vaste medewerkers die goed zijn met kinderen en op het event zorgen voor ‘kids entertainment’. Bekijk het als een soort babysit op je evenement. Afhankelijk van het doorgegeven aantal kinderen, plan je in hoeveel medewerkers je daarvoor nodig hebt. Denk op voorhand goed na over welke opdrachten je zal doen en welke materialen je nodig hebt.

  Onderstaande voorbeelden geven je hopelijk inspiratie. Zie je het groots? Maak een echte kids village. Zorg in dat geval voor een combinatie van al deze (of zelfverzonnen) activiteiten:

  Een aantal aandachtspunten

  Accommodatie

  De tweede mogelijkheid is om geen aparte ruimte te voorzien met aangepaste activiteiten, ingericht voor kinderen en met ‘actieve babysitters’. Je kiest er in dit geval voor om enkel de accommodatie aan te passen. Onderstaande kan je best ook toevoegen aan optie 1. Je houdt er op deze manier wel rekening mee, maar op een eenvoudige wijze.

  Tips

  1. Planidoo

   Wil je het risico niet lopen om een actie of interessante artikels te missen? Ontvang onze maandelijkse tips in je mailbox!
   Nieuwsbrief