Planidoo maakt organiseren eenvoudig.
Wat is Planidoo? Ik doe mee
Planidoo - home

Bezoekers indoor de weg wijzen?

Inhoudsopgave

  Verloren rijden en lopen zijn al een tijdje verleden tijd. Wie heeft er immers geen GPS navigatie app op z’n SmartPhone staan. Maar wat doe je wanneer een evenement binnen plaatsvindt en je de bezoekers graag de weg wil wijzen?

  Satelliet signalen komen moeilijk in gebouwen door, iBeacons installeren voor één event is niet haalbaar en je hebt in de meeste gebouwen geen kaarten in tegenstelling tot de meeste straten. Het is dus nog steeds moeilijk om je weg te vinden binnenin grote complexe gebouwen. Maar er is een oplossing en die hebben we gevonden aan de UGent waar prof. Nico Van de Weghe en z'n team ervoor gezorgd hebben dat je je binnen in een gebouw optimaal kan lokaliseren.

  soleway.JPG

  SoleWay is een locatie gebaseerde dienst voor indoor navigatie gebruik makend van korte tekstinstructies, op dezelfde intuïtieve manier zoals je de weg zelf zou uitleggen. Laag technologisch maar zeer efficiënt. Je beschrijft de routes naar alle belangrijke plaatsen op je evenement en de medewerkers hoeven niet voortdurend en telkens opnieuw bezoekers de weg te wijzen. Als je evenement plaatsvindt in een gebouw waar er voordien al routes zijn gemaakt, kan je die nu zelfs ook gebruiken.

  Op http://www.bbc.co.uk/programmes/p04fk2m2#playt=0h21m12s kan je naar een interview op BBC luisteren met prof. Nico Van de Weghe.

  Aan UGent zijn alle leslokalen beschreven en op de UGent website zijn alle links naar indoor routes aangemaakt.  De routes worden veelvuldig geraadpleegd. Het aanmaken van routes gebeurt in 3 eenvoudige stappen :  aanduiden en beschrijven van startpunt, omschrijven van eindpunt en opgeven van korte route instructies.

  Deze routes kunnen via de gratis app opgezocht worden, kunnen via een hyperlink eenvoudig gedeeld worden in al uw documenten en kunnen via een QR-code ter plaatse gescand worden. 

  SoleWay indoor navigatie begint waar de efficiëntie van GPS navigatie eindigt.  Interesse in SoleWay? Neem dan zeker kontakt op met Nico Van de Weghe van UGent nico.vandeweghe@ugent.be en zeg dat Planidoo je gestuurd heeft. Wie weet, vinden de bezoekers van jouw indoor evenement binnenkort ook makkelijk de weg.

  soleway UGent.jpg

  Tips

  1. Planidoo - 2DS vzw

   Stop met zoeken naar informatie, gebruik Planidoo, hét gratis online platform waarmee de organisatie van vrijetijdsactiviteiten en evenementen met familie, vrienden, buren en/of vereniging gesmeerd loopt. Super handig én eenvoudig. 

   Doe meteen mee!

   Eerst wat meer weten over Planidoo? Ontdek hier de TOOLS om van jouw evenement een grandioos succes te maken.