Planidoo maakt organiseren eenvoudig.
Wat is Planidoo? Ik doe mee
Planidoo - home

Hoe moet je een vergunning aanvragen?

Inhoudsopgave

  Op tijd

  Dit hangt af van de regelgeving in je gemeente. In sommige gemeentes kan je aanvraag snel verwerkt worden en hoef je de aanvraag slechts enkele weken voor je evenement te doen. In andere gemeentes kan het langer duren en moet je rekenen op 3 tot 6 maanden.

  Info verzamelen

  Voor je je aanvraag doet, verzamel je best alle informatie die je al in je bezit hebt over het verloop van je evenement. In de aanvraag moet je immers vaak informatie geven over onder andere de verwachte opkomst, de locatie en de duur van het evenement, of er muziek gespeeld zal worden, of er drank en eten aangeboden zal worden aan de bezoeker, of er bewaking zal voorzien worden, op welke promotiekanalen van de gemeente je beroep wil doen, wie de verantwoordelijken ter plaatse zijn, …

  Formulieren invullen

  Uitzonderlijk zal je bij het gemeentehuis moeten langsgaan en het document ter plekke aanvragen, maar op de meeste gemeentewebsites vind je een downloadbaar document dat je via e-mail kan opsturen. Bij sommige gemeentewebsites kan je zelfs via het e-loket alles online doorgeven.

  Laat je alleszins niet afschrikken door het papierwerk dat de vergunningen met zich meebrengen. Je gemeentedienst helpt je graag verder. Verandert er nog iets aan je aanvraag na het indienen, breng dan je gemeente zo snel mogelijk op de hoogte. 

  Tips