Planidoo maakt organiseren eenvoudig.
Wat is Planidoo? Ik doe mee
Planidoo - home

Hoe kan je bewaking inzetten op je evenement?

Inhoudsopgave

  bewaking


  Zet je graag bewaking in op je evenement, dan zijn er twee mogelijkheden:


  In beide gevallen moet je meestal de toestemming van je gemeente vragen. In je aanvraag geef je ofwel de contactgegevens van de bewakingsfirma door, ofwel geef je een lijst van vrijwilligers en hun gegevens aan de gemeente. De regels rond bewaking op een evenement verschillen per gemeente. Informeer je dus vooraf. Wij geven hier alvast een overzicht van de vaakst voorkomende richtlijnen.

  Toegangscontrole & veiligheidstoezicht

  Toegangscontrole beperkt zich tot het controleren van de tickets van de bezoekers. Heeft iemand geen geldig ticket, dan mag je die persoon weigeren. Deze functie staat los van het veiligheidstoezicht. Hier zal de bewaker de personen controleren met het oog op het veilig verloop van het evenement.

  Regels 'bewaking'

  Geldige redenen tot weigering van toegang

  Ongeldige redenen tot weigering van toegang

  Regels 'vrijwilligers'

  Zoals gezegd kan je de bewaking intern organiseren m.b.v. vrijwilligers of extern m.b.v. een bewakingsfirma. Kies je voor de vrijwilligers, dan gelden de volgende regels:


  Als organisator moet je van echt van alles weten. Duiken er problemen op tijdens het organiseren, dan kan je altijd terecht bij onze
   Planicoach! Door je gratis te registreren en een project aan te maken, kan je al je vragen stellen. Ga snel naar de rubriek Team in je werkomgeving en nodig de Planicoach uit. 

  Evenement aanmaken

  Tips