Planidoo maakt organiseren eenvoudig.
Wat is Planidoo? Ik doe mee
Planidoo - home

Hoe gebruik je sociale media voor de promotie?

Inhoudsopgave

  Sociale media zijn de hedendaagse rondrijdende geluidswagen: de ideale manier om je activiteit rond te bazuinen! Maar denk goed na vooraleer je zomaar op alle netwerken een pagina voor je activiteit aanmaakt. Boks eerst een goede strategie in elkaar.

  Sociale media gebruiken voor promotie

  Sociale media gebruik je niet alleen op voorhand om je activiteit aan te kondigen. Het is ook fijn om updates te posten terwijl je activiteit gaande is en ook na je activiteit is het de uitgelezen manier om leuke herinneringen te delen met elkaar en je publiek te bedanken. Pre, tijdens en post online aanwezig zijn, is de boodschap.

  Hashtags gebruiken op sociale media als Twitter, Facebook en Google+ maakt het extra gemakkelijk voor de gebruiker om je boodschap te vinden. Spreek online dus niet over de Prinsenhoffeesten, maar over de #prinsenhoffeesten. Fans zullen je voorbeeld volgen en dezelfde hashtag gebruiken wanneer zij iets posten over je activiteit. Lezers die klikken op de hashtag in een bericht, krijgen een overzicht van de verzamelde boodschappen omtrent je activiteit te zien. Maak je hashtag bekend op je eventpagina, op je evenement zelf en op je online kanalen. Hoe meer er over je gesproken wordt, hoe beter. De grootste events zijn vaak "trending" op social media omdat zoveel mensen de zelfde hashtag gebruiken.

  Je publiek en je boodschap

  Welk publiek wil je bereiken? Welke boodschappen kan je verspreiden? Wat zijn de mogelijkheden van elk platform? Maak pas een pagina aan voor jouw evenement als je weet dat je het netwerk ook effectief zal gebruiken.

  Voor je van stapel loopt, denk je best eens na over

  De antwoorden op deze twee vragen helpen je om te kiezen van welke sociale media je zal gebruik maken. Het publiek op Twitter is niet helemaal hetzelfde als op Facebook. Via YouTube verspreid je heel andere boodschappen dan via Twitter.

  Sociale Media Overzicht.jpg

   

  Met het document "Sociale Media planning" in de werkomgeving op Planidoo (rubriek Promotie) kan je onmiddellijk aan de slag. Verzamel hier samen ideeën voor posts. Pas de tijdlijn aan, verspreid je boodschappen en denk na over welke boodschap je via welk kanaal meegeeft. Zorg ervoor dat je regelmatig blijft posten om de aandacht van je online publiek vast te houden. Vergeet niet dat sociale media ook fantastische kanalen zijn om hulp in te roepen. Zoek je nog een locatie of vrijwilligers? Vraag het eens op Facebook of Twitter!

  Planidoo helpt je niet alleen met je sociale media planning. Voor elk element dat je nodig hebt voor het organiseren van een evenement vind je op Planidoo tools en voorbeelddocumenten. Gratis en voor niets!

  Ik doe mee!

  Tips