Planidoo maakt organiseren eenvoudig.
Wat is Planidoo? Ik doe mee
Planidoo - home

Google Geplande Evenementen

Inhoudsopgave

  Heb je het ook al gemerkt? Als je in Google naar bv een stad of artiest zoekt, krijg je sinds kort meteen een overzicht van "Geplande Evenementen". Dat vonden wij bij Planidoo heel interessant en wij zijn dan ook op onderzoek gegaan met de vraag: "Hoe geraak je in die online activiteiten kalender?"

  Google zorgt er iedere dag voor dat miljoenen mensen vinden wat ze zoeken en gebruikt daarvoor de Google Knowledge Graph (kenniskaart). Met de Knowledge Graph bouwt Google de grootste opslagplaats van kennis in de geschiedenis van de mensheid. In de Knowledge Graph wordt data verzameld over mensen, evenementen, dieren, geschiedenis, enz. en verbanden gelegd. De basis informatie in deze Knowledge Graph komt van heel veel verschillende bronnen zoals Wikipedia, CIA World Factbook en Freebase.

  Voor de informatie in de Google Geplande Evenementen maakt Google gebruik van de aankondigingen door event organisatoren zelf omdat Google er van uitgaat dat de organisator er zelf alle belang bij heeft om z'n event te promoten. We geven hen geen ongelijk. Om in de Knowledge Graph en dus in de Google online activiteitenkalender te verschijnen, moet je er voor zorgen dat

  Het zou al te makkelijk zijn als een gewone website voldoende is. Je moet in de code van je website een "structured data markup" toevoegen waardoor Google en ook andere search engines de data over je event "begrijpen" en kunnen gebruiken.

  De voordelen van opgenomen te worden, zijn duidelijk. Als een evenement in Geplande Evenementen vertoond wordt, kunnen internetgebruikers makkelijk doorklikken naar meer details en hoe ze bv aan tickets kunnen komen. Je evenement zal bovendien niet alleen in Google Search verschijnen maar ook in Google Maps, Google Now en andere search engines.

  Het is dus uitermate belangrijk voor de promotie van je evenement en dus dachten we bij Planidoo:"laten we het eenvoudig maken!" zodat ook jij je evenement op een heel eenvoudige manier kan toevoegen aan de Google Geplande Evenementen. Wat moet je doen?

  Thats' it! Hooguit 5 minuten "werk" en wij zorgen er voor dat jouw evenement of activiteit automatisch in de Knowledge Graph en dus in de online activiteiten kalender wordt opgenomen en getoond wordt bij de stad waar je organiseert zoals in dit voorbeeld van De Haan:

  dehaanGGE.jpg

  We voegen binnenkort ook nog extra velden toe waar je bv de naam van de artiest(en) kan toevoegen zodat je event ook getoond wordt als iemand naar die artiest zoekt. Je bezoekersaantallen zullen er wel bij varen.

  Handig toch? Helemaal Planidoo!

  Deze nieuwe feature van Planidoo wordt momenteel (mei 2017) live getest.

   

  Tips

  1. Wim Meulders

   Wil je meer weten over de Knowledge Graph (kenniskaart) van Google, bekijk dan dit filmpje: Introducing The Knowledge Graph

  2. Planidoo - 2DS vzw

   Stop met zoeken naar informatie, gebruik Planidoo, hét gratis online platform waarmee de organisatie van vrijetijdsactiviteiten en evenementen met familie, vrienden, buren en/of vereniging gesmeerd loopt. Super handig én eenvoudig. 

   Doe meteen mee!

   Eerst wat meer weten over Planidoo? Ontdek hier de TOOLS om van jouw evenement een grandioos succes te maken.