Planidoo maakt organiseren eenvoudig.
Wat is Planidoo? Ik doe mee
Planidoo - home

Excuses ondermijnen je succes

Inhoudsopgave

  Een ‘talent’ dat we met z’n allen delen: excuses bedenken. ‘Ja maar, het gaat regenen.’ ‘Daar ben ik écht te oud voor.’ ‘Dat is te ingewikkeld, daar begin ik niet aan.’ ‘Ik ben te moe om nog iets te doen.’ ‘Daar is mijn kennis te beperkt voor.’ De lijst kan tientallen pagina’s lang doorgaan, we doen het dagelijks en iedereen is er schuldig aan. Erg is het niet, zolang het maar geen invloed heeft op het succes en de organisatie van je evenement. Trap niet in deze vallen.

  nomoreexcusesCCO.png

  ‘Dat is niet mijn verantwoordelijkheid.’

  Gebruik dat excuus gewoon niet. Het maakt je onprofessioneel, je verliest er tijd mee en het bevordert de groepssfeer niet echt. Het is goed mogelijk dat je bent aangesteld om andere dingen te doen. Je hebt mogelijk nog veel werk met de taken die je effectief zijn toegewezen, maar soms komt daar iets extra bij. Het is misschien om het event te redden. In een team heb je elkaar (nodig), dus niets is volledig afgebakend. Help elkaar! Analyseer altijd achteraf waarom die situatie is voorgevallen om eruit te leren voor in de toekomst.

  ‘Ik denk dat het niet mogelijk is.’

  Stop right there! Er zijn geen limieten. Niets is uitgesloten omdat het niet eerder is gedaan. Of omdat het ingewikkelder is dan iets dat voor de hand ligt. Beschouw dat juist als een goed teken. Innovatief denken is een hele sterke eigenschap voor een organisator. Think outside the box, het spreekt mensen aan! Nieuwe ervaringen, dingen waar ze nog nooit van gehoord hebben,… het prikkelt de nieuwsgierigheid en trekt bezoekers aan.

  ‘Alle goede ideeën zijn al gebruikt.’

  Je hebt een mentale break nodig als je zo begint te denken. Ga iets doen wat je graag doet. Nu, ja echt nu. Lopen, lezen, fietsen, voetballen, dansen, zingen, wandelen, pottenbakken, koken,… Wat het ook is, verzet je gedachten zodat je even loslaat. Probeer onze tips uit om te kijken wat echt werkt voor jou. Wedden dat je nog ideeën krijgt die niet eerder zijn gebruikt? Ik daag je uit!

  ‘We hebben geen tijd genoeg.’

  Tijd tekort zal er altijd zijn. Het is een kwestie van prioriteiten stellen en de tijd die je hebt zo effectief mogelijk invullen. Als je wil dat je evenement een succes wordt of op zijn minst min of meer aan de verwachtingen voldoet, zal een heel groot deel van je vrije tijd daar naartoe moeten gaan. Te gepasten tijde goed ontspannen is heel belangrijk, maar neem je verantwoordelijkheid. Events organiseren betekent ook deadlines respecteren. Je zal zien dat je er net energie van krijgt, vooral wanneer je na al dat harde werk een geslaagd evenement ziet.

  ‘Onze bezoekers verwachten dat niet.’

  Als dit excuus je gedachten kruist, dan heb je het waarschijnlijk gevonden. Iets onverwachts kan net zo goed mensen omverblazen, in de goede zin! Dat wil dus niet zeggen dat je het idee dat je bezoekers niet verwachten meteen moet afketsen. Wie bewijst dat de betreden paden de beste zijn? Er liggen onbewandelde wegen open waarop je misschien goud vindt. Geloof in jezelf en in je team.

  Tips

  1. Planidoo

   Wil je het risico niet lopen om een actie of interessante artikels te missen? Ontvang onze maandelijkse tips in je mailbox!
   Nieuwsbrief