Planidoo maakt organiseren eenvoudig.
Wat is Planidoo? Ik doe mee
Planidoo - home

DIY: 11 decoratietips voor jouw low budget event

Inhoudsopgave

  Een origineel gedekte tafel of een mooi versierde eventlocatie spreekt aan. Het beste nieuws? Dat hoeft niet duur te zijn! Doe het gewoon zelf met een paar simpele benodigdheden en een grote dosis creativiteit. Hier vind je alvast 11 inspirerende tips om nu mee aan de slag te gaan. Veel plezier!

  DIYCCOPublicDomain.jpg

  Gloeilamp omtoveren tot vaas

  Heb je nog een oude gloeilamp liggen? Maak er zelf een trendy vaas mee! Eventjes ‘uithollen’, omdraaien, water indoen, een bloemetje erin zetten et voilà! Stap voor stap ontdekken hoe je dat zelf maakt? Bekijk hier de werkwijze.

  Wijnkist decoreren

  Lach eens lief naar één van de medewerkers bij een supermarkt in je buurt. Vraag hoeveel wijnkisten ze kunnen missen. Waarschijnlijk zijn dat er meer dan je hoopt! Begin dus maar met filosoferen wanneer je met de koffer vol naar huis rijdt. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden. Eerst en vooral beslis je of je de ‘puur natuur look' behoudt of gaat voor een likje verf. Wil je er een plantenbak van maken en de kist opvullen met bloemen in de themakleur? Zet je jouw brochures erin of gebruik je het liever als bijzettafeltje? Een combinatie van de drie of een zelfverzonnen idee, alles kan. Leef je uit! Voorbeeld nodig? Google is your place to be!

  Kussens bestempelen

  Kies twee stukken stof uit die goed bij elkaar passen. Haal naad en draad boven, een mesje, een aardappel en verf die geschikt is voor stof. Denk aan een passend figuur bij je evenement. Is je thema bijvoorbeeld ‘bloemschikken’? Snijd een bloem uit de aardappel zoals weergegeven op deze link. Als je nog nooit eerder een kussen maakte, vind je daar ook de werkwijze terug.

  Van confituurpot tot lamp

  Zelfgemaakte sfeerverlichting is extra gezellig! Voor niet meer dan 8 euro en een halfuurtje van je tijd maak je een mooie lamp voor jouw feest. Volg hier het stappenplan.

  Wil je wat meer kleur? Gebruik groene of rode lampen, of een mengeling van verschillende kleuren. Denk er in dat geval aan om eventueel een verlengdraad en een stekkerdoos te voorzien. 

  Vestiaire van takken

  Altijd plaats te kort voor je jassen en die van je gasten? Maak zelf een kledingrek voor een ruimere vestiaire! Je hebt hiervoor zelfs het excuus om een heerlijk lange boswandeling te maken. Je missie? Een grote, stevige tak vinden. Kijk hier om na te gaan hoe je het maakt.

  Multi-inzetbare posterhouders

  In deze video leggen ze stap voor stap uit hoe je zelf een mooie posterhouder maakt. Je kan de affiche van je evenement ertussen steken, foto’s van de artiesten of quotes die passen bij de stijl van je project. In plaats van ze tegen de muur te bevestigen, heb je ook de mogelijkheid om ze ergens aan te hangen zodat je langs beide kanten een andere poster ziet. Maak er zo veel als je wil, mix en match!

  Sfeer met lichtgevende ballonnen

  Heel sfeervol voor een verjaardagsfeest: lichtgevende ballonnen. Alles wat je moet doen? Ledlichtjes en ballonnen kopen, én iemand vinden die ze graag opblaast. Het is natuurlijk nog leuker om helium te gebruiken! Kijk hier naar een voorbeeld.

  Bottles please

  Lege flessen en lange kaarsen, meer heb je niet nodig om je tafel mooi aan te kleden. Het heeft een specialer effect als je verschillende formaten gebruikt zoals in het voorbeeld. Wijnflessen zijn natuurlijk evengoed een optie en creëren een andere sfeer. Je weet zelf het beste wat past bij de 'look and feel' van je evenement. 

  Ijskoud betoveren

  Ijsblokjes in je glas op een warme zomerdag, heerlijk! Geef ze een extra touch door er een bloem, framboos of iets anders in te bevriezen. Het oogt zo speciaal en tegelijkertijd is het simple comme bonjour. Hier vind je meer inspiratie en de werkwijze. 

  ‘Tassel garland’

  Simpel gezegd: een zelfgemaakte slinger met kwastjes. Easy peasy lemon squeezy! In een handomdraai knutsel jij je eigen sliert in elkaar. Hoe?

  Vlinderservetten

  Leve origami! Er zijn wel 20 varianten, maar wij kozen voor deze mooie vlinder. Koop een pak servetten in een kleur die past bij je feest, neem de tutorial erbij en start met vouwen!

  Kies altijd voor materialen met een eerlijk label. Je vindt makkelijk ballonnen gemaakt uit FSC-rubber bijvoorbeeld. Milieubewust organiseren blijft ook bij goedkope alternatieven belangrijk.

  Wij zijn benieuwd naar jullie creaties! Gebruik de hashtag #PlanidooDIY en wie weet delen wij jouw kunstwerk. Lees meer over low budget organiseren.

  Tips

  1. Planidoo

   Wil je het risico niet lopen om een actie of interessante artikels te missen? Ontvang onze maandelijkse tips in je mailbox!
   Nieuwsbrief