Planidoo maakt organiseren eenvoudig.
Wat is Planidoo? Ik doe mee
Planidoo - home

Hoe kies je terrein voor openlucht of in een tent evenement?

Inhoudsopgave

  Openlucht event


  Welke factoren zullen een rol spelen in je beslissing? We zetten ze even op een rij:

  1. Ligging
  Een belangrijke factor is natuurlijk de ligging van het terrein.

  Een publiek evenement kan je zowel op openbaar domein als op privédomein organiseren. In beide gevallen moet je wel de goedkeuring van de eigenaar vragen. Bij het openbaar domein kan de eigenaar de gemeente, de provincie of het gewest de eigenaar zijn.

  Publieke evenementen organiseren op privédomein is perfect mogelijk, maar je hoort, naast de toestemming te vragen aan de eigenaar, ook na te gaan of de private locatie geschikt is voor je evenement.

  2. Capaciteit
  Zorg dat het terrein of de tent groot genoeg is voor jouw evenement. Denk goed na over hoe je het terrein opdeelt of over hoe je de tent(en) inricht. Leef alle evacuatie- en brandvoorschriften na. Bevraag je hierover bij de gemeente.

  3. Contract en prijs
  Of de eigenaar van het terrein nu de gemeente of een privépersoon is, sowieso moet je een contract afsluiten. Daarin wordt uitgelegd wat de de prijs is en wat de voorwaarden zijn voor het gebruik van het terrein.

  De voorwaarden die de eigenaar oplegt, zijn vanzelfsprekend een doorslaggevende factor.

  4. Geluidsnorm en sluitingsuur
  Er is vanzelfsprekend meer geluidshinder in openlucht of in een tent dan in een besloten ruimte. De locatie ligt dus best niet in de buurt van bejaardenhuizen, ziekenhuizen, natuurreservaten, … Informeer bij je gemeente of je gekozen locatie ook hun voorkeur wegdraagt.

  De geluidsnormen moeten gerespecteerd worden. Je kan een toelating aanvragen voor een afwijking van de gangbare geluidsnorm, maar hou er rekening mee dat de gemeente wel beperkende maatregelen kan opleggen, bijvoorbeeld een vroeger sluitingsuur.

  Een leuke locatie gevonden, maar heb je geen idee of het contract correct is? In de werkomgeving op Planidoo vind je een handig voorbeeldcontract waardoor je kan aftoetsen of jouw contract koosjer is. Door je gratis te registreren en een project aan te maken, krijg je toegang tot alle voorbeelddocumenten!

  Evenement aanmaken

  Tips