Planidoo maakt organiseren eenvoudig.
Wat is Planidoo? Ik doe mee
Planidoo - home

Brainstormen

Inhoudsopgave

  Brainstorm


  Heb je moeite om je evenement uniek te maken? Worstel je met het verzinnen van een thema? Zoek je een originele oplossing voor een probleem? Dan is het tijd om te brainstormen!

  Hoe?

  Breng 2 tot 4 enthousiaste medewerkers samen om ideeën te sprokkelen. Ben je met meer? Verdeel de groep in subgroepen of laat iedereen zijn ideeën eerst noteren, waarna je ze in groep bespreekt en aanvult. Stel een moderator aan, die de brainstorm in goede banen kan leiden. Voorzie slechts 1 concrete vraag per brainstorm. (Bv. We kiezen een dierenthema voor onze fietstocht door Kruishoutem. Wat kunnen we verzinnen om dit thema uit te diepen?)

  Het brainstormproces bestaat uit 2 delen:

  Enkele guidelines voor het verloop van de brainstorm:

  Mindmaps

  Wil je de brainstormsessie iets gestructureerder laten verlopen, maak dan gebruik van een Mindmap. Neem een groot blad papier en noteer in het midden waarover gebrainstormd wordt. Trek lijnen naar mogelijke ideeën die ontstaan rond dit thema. Samen verdiep je je één voor één in de verschillende ideeën. Noteer alle associaties die in jullie hoofden opborrelen in een cluster rond het idee. Bekijk welke ideeën het beste resultaat opleveren.

  Klaar voor het echte werk? Registreer je dan nu & maak je evenement aan op Planidoo!

  Evenement aanmaken

  Tips