Planidoo maakt organiseren eenvoudig.
Wat is Planidoo? Ik doe mee
Planidoo - home

Bepaal je ticketprijs - tips and tricks

Inhoudsopgave

  Je wil binnenkort een EP-release, tentoonstelling, boekvoorstelling, workshop,... organiseren. De datum is geprikt en de locatie staat vast. Je bent enthousiast en wil het delen met de wereld. Laten we het voorbeeld van een EP-release nemen. Kruip even met ons mee in de huid van een bezoeker. Wat kan je doen om hen te overtuigen van het feit dat ze je EP-release niet willen missen? Je ticketprijs speelt een belangrijke rol in die beslissing. Via onderstaande tips en tricks staat er misschien wel een lange wachtrij om te genieten van jouw talent. 

  party.jpg

   

  Wie snel beslist, betaalt minder.

  Zo simpel is het. De vroege vogels hebben dus extra veel geluk: ze zijn zeker van een plaats en sparen geld uit. Sommige mensen hebben nu eenmaal dat duwtje in de rug nodig, een reden om toch aanwezig te zijn.

  Op voorhand kopen betekent niet aanschuiven.

  Wat is er lastiger dan wachten om ergens binnen te mogen? Voor velen is het pure tijdverspilling. Geef iedereen daarom de mogelijkheid om het te vermijden. Ontspanning is namelijk dikwijls reden nummer één om langs te komen.

  Personaliseer je prijsklassen.

  Grote groepen kan je tickets aanbieden voor de helft van de prijs. Je maakt je evenement op die manier aantrekkelijk en betaalbaar. Kinderen jonger dan twaalf jaar, die mogen gratis mee! ‘Ik vond geen babysit’ is zo alvast een excuus minder om niet te komen. Leg de nadruk op het bedrag dat ze uitsparen.

  Gebruik sociale media om je release te promoten!

  Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat,... zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Jij weet als geen ander wie je muziek zal kunnen smaken. Aan de hand daarvan bepaal je via welke kanalen je een winactie verspreidt. Maak het niet te ingewikkeld. Laat ze je evenement delen op Facebook en geef daarbij ook de opdracht om je artiestenpagina te ‘liken’. Je grootste fans zullen zo het bezoekersaantal doen groeien en de winnaar hoeft geen inkom te betalen.

  Tease je publiek!

  Je wil voorkomen dat mensen toch afhaken. Daarnaast trek je twijfelaars of potentiële bezoekers maar al te graag over de streep. Tel bijvoorbeeld af via sociale media. Zet een foto van je EP op Facebook en Instagram en gebruik een prikkelend bijschrift. ‘Nog vijf nachten slapen en dan laten we onze muzikale creaties op jullie los.’ Plaats op dag drie een kort filmpje van de repetitie en speel in op nieuwsgierigheid. Vergeet de link die rechtstreeks naar de online ticketverkoop gaat niet toe te voegen. Mond-tot-mondreclame, onderschat het niet!

   

   

  Tips

  1. Planidoo - 2DS vzw

   Stop met zoeken naar informatie, gebruik Planidoo, hét gratis online platform waarmee de organisatie van vrijetijdsactiviteiten en evenementen met familie, vrienden, buren en/of vereniging gesmeerd loopt. Super handig én eenvoudig. 

   Doe meteen mee!

   Eerst wat meer weten over Planidoo? Ontdek hier de TOOLS om van jouw evenement een grandioos succes te maken.