Planidoo maakt organiseren eenvoudig.
Wat is Planidoo? Ik doe mee
Planidoo - home

Hoe organiseer je een foodtruck festival?

Inhoudsopgave

  Header Foodtrucks copy.png


  Een hapje eten op een foodtruck festival is zoveel socialer dan met z'n twee aan een tafeltje in een restaurant gaan zitten. En dat is het geheim van de hype. De buurt leeft op en mensen slaan een praatje, terwijl ze genieten van finger food. Reden genoeg dus om binnenkort je eigen festival op wielen te zetten. 

  Maar hoe organiseer je nu een foodtruck festival? Wel, met deze 5 tips kan je meteen van start!

  Foodtrucks vinden

  Het internet puilt uit van de foodtrucks. Dus als je even googelt, vind je er vanzelf al een heleboel. Je kan ook terecht op websites zoals foodtruckbestellen.be, toettoetfood.be of thefoodconvoy.com, die een gamma van foodtrucks aanbieden op één platform.

  Soorten foodtrucks

  Zorg voor een divers aanbod van foodtrucks op je festival. Zeker geen eenheidsworst! Zo zorg je er enerzijds voor dat de trucks niet met elkaar concurreren en anderzijds dat je publiek genoeg keuze heeft. Mix and match dus.

  Locatie en voorzieningen

  Afhankelijk van je gekozen locatie zal je nog enige administratieve paperassen in orde moeten brengen of niet. Denk aan de nodige vergunningen bijvoorbeeld. Foodtrucks hebben daarnaast doorgaans een aansluiting op elektriciteit en water nodig. Is er geen aansluiting mogelijk op je locatie, overleg dan met de gemeente. Misschien kan je toelating vragen om aan te sluiten op openbare elektriciteitskasten of waterpunten in de buurt.

  citroen-hy-1553210_1920 cc0.jpg

  Hou tenslotte ook rekening met de afmetingen van de foodtrucks. Bevraag je hierover vooraf bij de eigenaars, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Bepaal op voorhand de staanplaatsen van elke truck. Voorzie daarnaast ook nog voldoende zitruimte voor de bezoekers.

  Kostprijs

  Hoeveel je betaalt voor de foodtrucks is afhankelijk van vele factoren: de soorten gerechten, de voorziene werkkrachten, de reisafstand, het aantal bezoekers, … Er zijn bovendien verschillende afspraken mogelijk.

  Animatie

  Zet de kers op de taart door wat animatie te voorzien. Een fijn optreden, kinderanimatie of wie weet zelfs enkele toffe kookworkshops, maken het helemaal af. 

  Het enorme voordeel van enkele leuke foodtrucks? Gezelligheid! Er komt gegarandeerd volk af op de lekkere geuren en de trucks vallen op in het straatbeeld door hun originele vormgeving. Zo heb je met andere woorden alles in huis voor een ontzettend memorabel evenement.

  Een leuke food truck gevonden, en klaar voor je eerste foodtruck festival? Registreer je dan hier en maak je event aan op Planidoo!

  Evenement aanmaken

  Tips