Planidoo maakt organiseren eenvoudig.
Wat is Planidoo? Ik doe mee
Planidoo - home

Hoe ga je om met drugsgebruik op je fuif?

Inhoudsopgave

  Drugs


  Wat doe je als iemand zich onder invloed van drank of drugs vreemd of storend gedraagt op je fuif? Hoe ervaart iemand onder invloed zijn of haar omgeving? Wat kan je doen om drugsgebruik bij je fuifgangers te vermijden? Volg deze 3 tips op en je hebt een pak minder zorgen. Geniet van een ‘natural high’ op je fuif.

  Stel huisregels op

  Informeer je bezoekers over de huisregels van je fuif. Communiceer hier helder over via je website of via sociale media. Vermeld welke maatregelen je getroffen hebt om drugsgebruik tegen te gaan. Is er toegangscontrole of leeftijdscontrole? Is er bewaking? Zet je preventieve acties op? Zijn er afspraken met de politie gemaakt? Wijs echter niet met het vingertje. Informeer je bezoekers over de gekozen aanpak, maar doe het op een speelse manier. En volg de regels rond alcohol schenken.

  Een leuk voorbeeld van zo’n luchtige aanpak vind je bij de jeugddienst van Ninove:

  campagnejeugddienst1.png

  Voorzie een EHBO-post

  Vrees je dat er ondanks je preventieve actie toch een mogelijkheid bestaat dat een deel van je publiek onder invloed zal zijn van drank of drugs tijdens je fuif? Zorg dan voor de nodige voorzieningen. Een ‘chill out room’ of het aanbod van gratis water kan al heel wat overlast beperken. Voor medische hulp voorzie je best een EHBO-post. Daarvoor kan je onder meer aankloppen bij het Rode Kruis.

  Weet hoe je om moet gaan met mensen onder invloed

  Brief alle medewerkers over hoe ze moeten omgaan met mensen onder invloed. Zorg dat de barmedewerkers in het bijzonder heel waakzaam zijn en geen alcohol meer schenken aan mensen die dronken zijn. Als er zich ernstige problemen voordoen, schakel dan politie- of hulpdiensten in. Probeer de persoon in kwestie intussen te kalmeren, ga naar een rustige plek en laat hem of haar nooit alleen achter.

  drugdancer.jpg


  Meer lezen over "veilig" feesten? Here you go!
  Hoe kan je bewaking inzetten op je evenement?

  Heb jij nog tips voor de andere Planidoo'ers? Share ze dan hieronder!

  Tips