Planidoo maakt organiseren eenvoudig.
Wat is Planidoo? Ik doe mee
Planidoo - home

3 onvergetelijke attracties voor een nostalgisch evenement

Inhoudsopgave

  Wie elk jaar hetzelfde buurtfeest of festival of dezelfde opendeurdag of markt organiseert, komt ooit op het gevreesde punt: de ooit zo succesvolle formule begint onder de herhaling te bezwijken. Om te voorkomen dat bezoekers afhaken, blaas je best je evenement wat leven in. Wat je nodig hebt, is een reeks blogposts bomvol inspiratie om je bezoekers jaar na jaar te blijven verbazen. U vraagt, wij draaien!

  Niks zo leuk dan dat waw-gevoel als je toekomt op een evenement. The experience part of the event is waar we het verschil kunnen maken als organisator, leerde Peter Decuypere ons op de Festivakbeurs. Mond-aan-mondreclame (of zeg maar Facebook-aan-Facebookreclame) krijg je pas als je je bezoekers soigneert en je hen onvergetelijke dingen laat beleven. Denk maar aan het succes van Tomorrowland. Die ervaringen en dat waw-gevoel zorgen ervoor dat je bezoekers elk jaar blijven komen. Bovendien laten ze aan al hun vrienden weten hoe fantastisch je evenement wel is.

  Hoe kan je nu van je buurtfeest, festival, opendeurdag of markt een onvergetelijke belevenis maken? Blijf weg van de geijkte paden. Boek niet opnieuw een springkasteel voor de kinderen, maar zorg voor een attractie die jong en oud kan boeien. Met enkele nostalgische attracties bijvoorbeeld bezorg je je hele publiek een wonderbaarlijke ervaring.

  Lachspiegels

  Photo by Gaius Cornelius under CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported license

  Lachspiegels

  Een kort bovenlijf, dubbele benen, een dikke neus, een langgerekt hoofd, … Lachspiegels werken gegarandeerd op de lachspieren. Plaats deze spiegels op plaatsen waar je publiek ze niet verwacht (aan de kassa, in de WC’s of voor het podium bijvoorbeeld) of zorg voor een doolhof van lachspiegels als volwaardige attractie voor je bezoekers. Neem zeker een kijkje bij de Lachspiegelcentrale.

   

  Nostalgische kermisattracties

  Nostalgische kermisattracties

  Een mooie draaimolen kan natuurlijk, maar de sfeer is pas echt gezet voor jong én voor oud met één van de andere nostalgische kermisattracties van Duijts/Eckelboom:

   

  Gekke stoommachines

  Gekke stoommachines

  Helemaal fantastisch wordt het als je de fantasierijke voertuigen van Abacus Theater op je publiek loslaat. Met hun spectaculair mobiel straattheater verras je de bezoekers gegarandeerd. Je kan kiezen uit verschillende mobielen met elk een eigen origineel thema. De meest gangbare formule is dat ze gedurende een tijdspanne van vier uur 3x dertig minuten optreden.

   

  Een vleugje nostalgie en fantasie kan duidelijk nooit kwaad om het experience-niveau van je evenement op te krikken. Laat je publiek een fantastische wereld binnenstappen op je evenement, waarvan ze nog nachten heerlijk kunnen dromen. Voor hen is het een dag om nooit te vergeten, voor jou een manier om je evenement (terug) op de kaart te zetten.

  In deze reeks geven we tips over hoe je de 'experience' van je bezoekers fantastisch kan maken. Meer tips lezen?

  Meer lezen over geweldige blikvangers
  Meer lezen over spectaculaire shows

  Tips