Planidoo maakt organiseren eenvoudig.
Wat is Planidoo? Ik doe mee
Planidoo - home

10 onmisbare kenmerken van een goede event website

Inhoudsopgave

  Je event promoten online? Dan mag een goede event website zeker niet ontbreken. Wat mag je niet vergeten vermelden op je website? En hoe maak je er één? 10 onmisbare eigenschappen:

  Eén pagina

  Less is more. Laat je bezoeker niet verloren lopen in een eindeloze navigatie. Eén pagina volstaat doorgaans voor een evenementenwebsite.

  2 Eén pagina.jpg

  Wie, wat, waar, wanneer?

  Mensen die je website bezoeken, willen vooral snel een antwoord op de vragen wie, wat, waar en wanneer. Die info vergeten of niet vlot vindbaar meedelen is een epic fail!

  3 CTA.jpg

  Call To Action

  Het wordt vaak vergeten, maar een Call To Action is nodig. Vertel wat je moet doen nadat je alle info gelezen hebt. Koop nu je ticket. Share deze website. Schrijf je nu in.

  4 Social media.jpg

  Social media

  Als je sociale media gebruikt om je event te promoten, zorg er dan voor dat iedereen weet hoe je het evenement moet liken, volgen en sharen. Maak een hashtag voor je evenement en vermeld die op de website.

  5 Performers.jpg

  Performers

  De artiesten, sprekers of performers die op je evenement een concert, lezing, voorstelling, ... geven, zijn de beste reclame voor je evenement. Geef ze de aandacht die ze verdienen en link naar hun websites of facebookpagina's.

  6 Programma.jpg

  Programma

  Geef het programma van je evenement overzichtelijk weer op je website. Wie? Waar? Wanneer?

  7 Sponsors.jpg

  Sponsors

  Iets meer vertellen over de samenwerking met je sponsors? Over een wedstrijd of actie die je met je sponsors opgezet hebt? Het kan allemaal. De event website is de ideale plaats om de sponsors in de spotlights te zetten.

  8 Media.jpg

  Media

  Beelden hebben veel meer overtuigingskracht dan woorden. Toon je bezoekers wat ze mogen verwachten: video's van de performers, beelden van de vorige editie, een leuke headerfoto, ...

  9 Organisator.jpg

  Organisator

  Vergeet geen woordje uitleg bij jezelf. Zeker als vereniging is het interessant om te vertellen wat jullie doen en waarom jullie dit evenement op poten gezet hebben.

  10 contactinfo.jpg

  Contactinfo

  Sta altijd open voor vragen of opmerkingen van mensen die je website bezoeken. Dit werkt ontzettend drempelverlagend. Weten waar mensen meer informatie over willen, is bovendien waardevolle feedback. Zo kan je je website nog beter maken.

  Je weet nu wat je zeker moet vertellen op je eventpagina, maar hoe maak je er eentje aan? Met Planidoo kan je in een handomdraai een eigen eventpagina aanmaken. 5 minuutjes werk voor jou om enkele gegevens in te vullen en voilà! Registreer je gratis, maak een project aan en enkele ogenblikken later kan je al starten met je online promotie.

  Evenement aanmaken

  Tips